начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

назначаване в съдебната система-преса

Дискусии на тема съдебната власт в България

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 11:25

Дори няма смисъл да го обсъждаме, едва ли ще се оправи. Аз в момента се боря за една работа заедно със сина на друг професор по право. Има ли смисъл да казвам, че отново имаше конкурс? Чака ни събеседване с един изключителен човек, който трябва да реши кого да вземе. Все още имам надежда, именно поради личността на този, който ще назначава.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 11:33

Ще Ви мине надеждата. Скоро.Има качествени, доказани професионалисти със стаж, които с години рият на "по-ниско" ниво. Но нямат произхода...Както бе казала една колежка в друг форум- професията прокурор или съдия вече явно се предава по наследство. Иначе и в резултатите от писмения за мл.прокурори имаше доста добре познати фамилии-Карагогов, Игнатов, Йоцова, Петров и мн.други. Все чеда. Но, може да са кадърни, няма спор. Но някак си не почват нито като следователи, нито като дознатели. Прекалено са кадърни за черна работа. Мястото им е само в прокуратурата и съда. И то-в София. И то- малко са на районно ниво, дори. А пък да почнеш като съдия от нулата и за година в ГС, нямам думи. Произход, колеги, произход... Вуйчото, или друг роднина - владика е много важен. Да не кажа основен. И Кържева така - на няколко заседания не мина, но после, както е казал и в настоящия случай М.Марков- са видели човека...
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 11:38

А, като е толкова кадърен Воденичаров що не е станал асистент в СУ-да се докаже.А при тате...
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 11:41

Ми, сигурно и в СУ са видели човека, та затова...
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 11:42

то и в СУ цъфти е една принципност... В СУ пък са всики деца на преподаватели в университета. И всички, без изключение, са изключително умни. Явно са пили от мляко, пълно с членове и алинеи...
Абе, тъжна история.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 11:55

тия които защитават Воденичарови тука са завършили престижния ЮгоЗАДЕН :x УНИВЕРСИТЕТ , който няма юридически факултет, а е смесен с разни други, заради които го кръстиха Правно-исторически.
Този университет обучава незаконно докторанти, без да има право да извършва такава дейност, а всичките "юристи", които са завършили там са псевдо-юристи! Даже тука в службата има една такава, завършила 2-а специалност Право - същата връзкарка като малкия Воденичаров, която не разбира ама елементарни неща.
А човека с голямо "ч" професора...е станал професор се една-едничка монография. Нищо свястно не е написал и никой от колегите му не го уважава.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 12:47

Той Воденичаров бил голям учен. Знаел всичко за Комсомола. Не е ли крайно време на професори защитили титли по теми за Комсомол и БКП да им се отнемат?
===============================

Проф. д-р Александър Асенов Воденичаров
Щатен преподавател член на Съвета на департамент “Право”, Нов Български Университет

Научни интереси: административно право, административен процес, международно административно право, общинско право.

Телефон:02 811 0410

Email: alex@sigma_bg.com
Научни степени:
доктор по право - тема на докторската дисертация: “Участие на МС в държавното управление”, защитена пред Научния съвет по право при Висшата атестационна комисия през 1971 г.
Научно звание: - професор

Професионална реализация:
20 години преподавател по административно право в Юридическите факултети на Нов български университет, Югозападен университет, Русенския университет и пр.
Научни публикации:
1. Участието на ДКМС в държавното управление на НРБ. С., Наука и изкуство, 1972, 219 с.
2. Добровольные общества. М., Наука, /Институт государства и права АН СССР/, 1976, 370 с. /в съавторство/.
3. Участие ДКМС в государственном управление НРБ. - сб. “Вопросы теории и истории общественных организации”, М., Наука, /Институт государства и права АН СССР/, 1971, с. 89-114.
4. Историческо-правен обзор на участието на ДКМС в държавното управление на НРБ. - Годишник на Софийския университет “Св. Кл. Охридски”, Юридически факултет, т. 63, 1972, с. 189-228.
5. Организационно-правни форми за привличането на трудещите се в управлението на вътрешната търговия. - Лекции за следдипломна специализация на юристи, т. 10, Софийски университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, 1973, с. 97-146.
6. Място и роля на нормите на обществените организации в системата на социалните норми. Годишник на Софийския университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, т. 65, 1974, с. 120-142.
7. Административно-правен режим на възникването на обществените организации в НРБ. Годишник на Софийския университет “Кл. Охридски”, Юридически факултет, С., т. 66, 1976,у с. 260-294.
8. Кооперацията - обновен гражданско-правен и административно-правен субект. - Търговско право, 1993, № 3, с. 7-31.
Гост

Мнениеот Отвращение » 01 Дек 2005, 12:48

Аморално е това, което става. Знаете ли колко е болезнено и за тези, които са вътре в системата, благодарение на труда и усилията си? Обидно е и за тези, които издържат в мелницата на районния съд години наред с единствената надежда, че някой ще забележи качеството на работата им и ще ги предложи за СГС. И за тези, които преди да бъдат избрани в СГС са били районни съдии по 5-10 години и знаят какво им е коствало това. И парашутистът ще дойде и ще им бъде равен? От къде да го знаят това семейство Воденичарови, като нито един от тях не е минал по този път? А и критериите им за морал са различни. Какво прави Воденичаров-старши във ВСС? Работи в интерес на съдебната система и за укрепване на авторитета и? Той е от квотата на онзи парламент, който измени ЗСВ в частта за конкурса за районни съди. И районни съдии тутакси станаха връзкарите, които не бяха издържали предходни конкурси. Списъкът им е побликуван по-горе. И заеха местата, които трябваше да бъдат заети от приключили мандата си младши съдии, който този конкурс го бяха издържали.
Въпрос: Ще стане ли ясно някога, как бе спазарено изменението на ЗСВ ?
Отвращение

Мнениеот Отвращение » 01 Дек 2005, 12:50

* публикуван
Отвращение

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 13:22

Мога да кажа само едно- ВИЕ СТЕ ЗЛОБАРИ!
Какво толкова завидяхте?
Ако между вас има кадърни юристи и вие ще успеете.
Гост

Мнениеот Mi-Lena » 01 Дек 2005, 13:28

Ами аз съм успяла в областта в която работя :)
Дали съм кадърен юрист - хората ще преценят. И не злобея :). Но твърдя, че това не е редно. И хора, като Воденичарови, които са външни за съдебната система - подронват авторитета и.
Mi-Lena

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 13:33

Anonymous написа:Мога да кажа само едно- ВИЕ СТЕ ЗЛОБАРИ!
Какво толкова завидяхте?
Ако между вас има кадърни юристи и вие ще успеете.

а ти си БОКЛУК! за какво да злобеем бе, отворко, че некой станал съдия в една фалирала съдебна система?! Не злобеем, а се СМЕЕМ НА ПОСРЕДСТВЕНИТЕ, КОИТО СЕ НАЛАГАТ В БГ И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ СА УСПЕЛИ!
Ако сем. Воденичарови за теб са успели, за мен те са клоуни, които отразяват в каква дълбока криза е България. Те са олицетворение на упадъка в БГ, ти също! С този манталитет, нищо, ама нищо добро не чака българската съдебна система и България въобще.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 14:35

Абе няма ли някой да прати на Еврокомисията тия статии и протоколи!!!
Гост

Мнениеот Peg » 01 Дек 2005, 14:41

Anonymous написа:Абе няма ли някой да прати на Еврокомисията тия статии и протоколи!!!

Колеги, току що разбрах за много интересна статия по темата във вестник "Пари". Засегнат е въпроса за абсурдни назначения в състемата. Става интересно.
Peg

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 14:43

Не съм съгласен с думите "не е редно". Твърде меко е. Да се съсипе съдебната ситема, било то и само чрез "безобидни нередности" като некадърност и връзкарство е престъпление.
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 15:05

Ех, колеги, колеги!
И аз ако бях на мястото на някой неуспял кандидат-магистрат и аз щях така да злобея. Против смъртното наказание съм, но ако убият децата ми ще съм най-горещият му застъпник... Тези неуспели колеги, които жлъчно плюят системата, абсолютно съм убеден, че ако бяха спечелили щяха да се гордеят с тогата, която носят, и мнението има за системата щеше да е доста по-различно. Опитайте се да се абстрахирате от емоциите и погледните малко отгоре на нещата.

Според мен 3 са факторите за успех - знания, късмет и връзки. Те винаги вървят ръка за ръка, единствената разлика е в процентното им съотношение. И разбира се става лошо ако относителния дял на знанията спадне драстично. Но винаги и навсякъде по света ги е имало другите 2 фактора - късмет и връзки! И докато връзкарството може поне теоретично да бъде изкоренено, то физиката още не е открила как човек може да бъде лишен от късмет. Колеги, не ви ли се е случвало на най-обикновен изпит например да сте чели и знаете много, но преподавателя да не е на кеф точно докато ви изпитва, а някой ваш колега (да го наречем условно куха лейка) е чел 1 ден за изпита, падат му се точно 2та въпроса, които е чел и изкарва по-висока оценка от вас?

Колеги, абсолютна справедливост има само в библията и на оня свят! Разберете, че светът никога не е бил справедлив.

А по отношение на колегата Воденичаров - не го познавам, но е напълно вероятно да е добър магистрат. Вярно, че и баща му го бута, но съм сигурен, че всеки от вас би направил така с детето си. Колеги, хайде сложете си ръката на сърцето и признайте как бихте действали в такава ситуация: вашето дете действително е много умно, действително заслужава да стане магистрат и неминуемо ще стане добър магистрат - вие същевременно имате влияние и можете да се обадите да го назначат без конкурс - ще се обадите ли или ще кажете на детето си да се явява на конкурс?! Да, не е редно, но всеки би постъпил така и затова според мен това явление е нормално. Недопустимо вече би било ако вашето дете не е умно - в ущърб на цялата система е. Но ако е умно системата нищо не губи - вярно, несправедливо е спрямо останалите колеги, които нямат вуйчо владика, но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика?
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 15:09

Ех, колеги, колеги!
И аз ако бях на мястото на някой неуспял кандидат-магистрат и аз щях така да злобея. Против смъртното наказание съм, но ако убият децата ми ще съм най-горещият му застъпник... Тези неуспели колеги, които жлъчно плюят системата, абсолютно съм убеден, че ако бяха спечелили щяха да се гордеят с тогата, която носят, и мнението има за системата щеше да е доста по-различно. Опитайте се да се абстрахирате от емоциите и погледните малко отгоре на нещата.

Според мен 3 са факторите за успех - знания, късмет и връзки. Те винаги вървят ръка за ръка, единствената разлика е в процентното им съотношение. И разбира се става лошо ако относителния дял на знанията спадне драстично. Но винаги и навсякъде по света ги е имало другите 2 фактора - късмет и връзки! И докато връзкарството може поне теоретично да бъде изкоренено, то физиката още не е открила как човек може да бъде лишен от късмет. Колеги, не ви ли се е случвало на най-обикновен изпит например да сте чели и знаете много, но преподавателя да не е на кеф точно докато ви изпитва, а някой ваш колега (да го наречем условно куха лейка) е чел 1 ден за изпита, падат му се точно 2та въпроса, които е чел и изкарва по-висока оценка от вас?

Колеги, абсолютна справедливост има само в библията и на оня свят! Разберете, че светът никога не е бил справедлив.

А по отношение на колегата Воденичаров - не го познавам, но е напълно вероятно да е добър магистрат. Вярно, че и баща му го бута, но съм сигурен, че всеки от вас би направил така с детето си. Колеги, хайде сложете си ръката на сърцето и признайте как бихте действали в такава ситуация: вашето дете действително е много умно, действително заслужава да стане магистрат и неминуемо ще стане добър магистрат - вие същевременно имате влияние и можете да се обадите да го назначат без конкурс - ще се обадите ли или ще кажете на детето си да се явява на конкурс?! Да, не е редно, но всеки би постъпил така и затова според мен това явление е нормално. Недопустимо вече би било ако вашето дете не е умно - в ущърб на цялата система е. Но ако е умно системата нищо не губи - вярно, несправедливо е спрямо останалите колеги, които нямат вуйчо владика, но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика?
Гост

Мнениеот Гост » 01 Дек 2005, 15:22

Anonymous написа:Според мен 3 са факторите за успех - знания, късмет и връзки.
А по отношение на колегата Воденичаров - не го познавам, но е напълно вероятно да е добър магистрат. Вярно, че и баща му го бута ...., но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика? [/color]

копеле, ти си връзкар :) и не говори за цел свят, след като си работил само в бг. отидете за 2 седмици некъде и вече всичко знаете ... а не ви е ясно, че не сте видели нищо. знам, че ти звучи невероятно, че може и без връзки, но може!
в българия магистратите сте добри само по душа! набий си го в главата. не можеш да имаш добри магистратити, юристи, адвокати, професори и т.н, когато съдебната система е фалирала. доказателства, колкото искаш!
Гост

Мнениеот Mi-Lena » 01 Дек 2005, 15:33

Anonymous написа: Но ако е умно системата нищо не губи - вярно, несправедливо е спрямо останалите колеги, които нямат вуйчо владика, но пак ви питам - нямаше ли и вие да постъпите така ако бяхте вуйчото владика? [/color]

Системата губи престиж от начина по който се влиза в нея. Влизането на едно умно дете по този начин, демотивира други 10 умни деца да влязат в нея. Какъв морал може да се очаква от съдия, който приема да участва в схема по "втория начин"? И отговарям на последния въпрос: Не! Нямаше да постъпя така. За да си пробутам детето по втория начи, трябва да поема ангажимент, че и аз ще направя нещо за някого по втория начин. Принципът е ти на мене, а аз - на тебе. За Воденичаров, това очевидно не е проблем. За мен - е.
Mi-Lena

Мнениеот избягал » 01 Дек 2005, 15:41

Mi-Lena написа:Системата губи престиж от начина по който се влиза в нея. Влизането на едно умно дете по този начин, демотивира други 10 умни деца да влязат в нея. Какъв морал може да се очаква от съдия, който приема да участва в схема по "втория начин"? И отговарям на последния въпрос: Не! Нямаше да постъпя така. За да си пробутам детето по втория начи, трябва да поема ангажимент, че и аз ще направя нещо за някого по втория начин. Принципът е ти на мене, а аз - на тебе. За Воденичаров, това очевидно не е проблем. За мен - е.

Не крия, че съм впечатлен от начина ти на мислене! Нулева толерантност към връзкарите! Дано станете мнозинство!
избягал

ПредишнаСледваща

Назад към Съдебна власт