начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Трудов стаж 9 + 6

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Трудов стаж 9 + 6

Мнениеот suhodol » 30 Апр 2017, 20:33

Здравейте, трудовия ми стаж е в две различни държави от Европейския съюз. Имам 6 год. и 3 месеца, във Франция и 9 години и 8 месеца в България. Това излиза като справка от двете институции. На 67 години съм.
Вече съм пенсионер във Франция от 2 години. Подал съм заявление за пенсия в България в НОИ София от Ноември 2016 г. Нямам отговор. Искали справка от Пенсионната каса за трудовия ми стаж във Франция. Постоянно живущ съм във Франция.
Въпросът ми е : Придържа ли се Българското трудова законодателство съм Европейските нормативни актове ?
По тукашното законодателство, би трябвало да получавам Българската си пенсия тук, чрез Френската пенсионна каса. но незнам къкво ще предприемат от НОИ.
Ако някой е на ясно, моля да ми отговори.
Аватар
suhodol
Младши потребител

Re: Трудов стаж 9 + 6

Мнениеот morka » 07 Май 2017, 23:05

Първо, въпросът Ви няма нищо общо с трудовото законодателство, а с осигурителното.
Откакто България е страна членка на ЕС регламентите са приложими тук, включително и двата европейски регламента относно приложимото осигурително законодателство.

Така че НОИ ще се съобрази с тях.
morka
Младши потребител

Назад към Трудово право