Ето какви промени в Закона за енергетиката приемат нашите избраници в НС:
"...Потребителите нямат право да монтират допълнителни спирателни или изолиращи кранове към входа и изхода на отоплителните тела. Това записаха в Закона за енергетика депутатите по предложение на независимия депутат Минчо Христов."
Ашколсун бе, ама защо не приехте и текст който да забранява въобще кранове, та завинаги да ни е топло и да сме си завинаги вързани абонати на "МАЙКА Топлофикация" ?
“(5) При въведена система за дялово разпределение на топлинна енергия в сграда – етажна собственост, физическото отделяне на отоплителните тела от сградната инсталация става със съгласие на общото събрание.”
Да се чуди човек няма ли поне един там да е живял в соц. панелките и да е помислил, абе джанъм какво ще стане ако се спука ламаринения радиатор на баба Гичка от деветия етаж?
бабичката няма кран да го спре и започва да тече ли тече.
Вариант 1 - Спира се парното в блока (ако има кой да го спре от абонатната) докато се събере общото събрание в шестък.
Вариант 2 - Наводняват се всички от Баба Гичка надолу защото:
А/ Събота е всички са по вилите си, няма ги и от управителния съвет да свикат общо събрание.
В/ Не е събота но общото събрание няма кворум да вземе решение баба Гичка да си свали радиатора, след повторно свикване кворума е само от председателя.
То бива, бива лоби на тази топлофикация ама вече става банално.
А не се ли нарушават основни конституционни права на гражданите за разпореждане с неприкосновената частна собственост ?
Аз утре си монтирам два климатика и ще трябва да демонтирам два пробити радиатора (без майтап), затова от този форум апелирам към съседите си -
Моля Ви съберете се да решите, (защото вече на два пъти това лято не се събирате да вземем решение за събирането на таксите), моля ви, капе ми от радиаторите иначе съм обречен легенът ми да стане интериор от стаята.
Да ама завистливият ми злобен съсед точно това иска - който има пари да купува скъпи климатици да му стои легена, хак му е.
Предавам се, ще боядисам легена в червено и ще го сложа на стойка та да се вързва с интериора.
Българинът е находчив човек и намира изход от всяка ситуация, който не му харесва да емигрира, аз оставам тук да се радвам на обгрижването от депутатите и да се грея на задължителното благо Топлофикация, защото никъде по света не се грижат така за топлото на хората, там са им разрешили кранове и затова доста от тях куцат защото ги хваща ревматизъм. Това да го да знаете от мен, бачо ви Стояна.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 22:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Живеем в Енергостан
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
БРАВОС БАЧО СТОЯНЕ,
добре де за пломбиране на радиааторите нали не е нужно съгласие от другите етажни съсобственици, пломбираш си радиаторите и си слагаш климатиците и готово
добре де за пломбиране на радиааторите нали не е нужно съгласие от другите етажни съсобственици, пломбираш си радиаторите и си слагаш климатиците и готово
- pinkopanter
- Потребител
И аз присъединявам за съжаление своите адмирации.
Или по-общо определено: Абсурдистан или каквото Ви хрумне преди -стан: Булгари -, Енерго-...
Не се и съмнявам, че списъкът може да бъде продължен с размишления в тази посока.
Или по-общо определено: Абсурдистан или каквото Ви хрумне преди -стан: Булгари -, Енерго-...
Не се и съмнявам, че списъкът може да бъде продължен с размишления в тази посока.
- potrebitel
- Потребител
В закона няма такова животно "пломбиране", разрешават ти да връткаш само едно кранче (термовентил) с който можеш да спираш и пускаш. Но дори и да си го спрял напълно, пак плащаш такса мощност, разхода на сградната инсталация (вече до 40%), разхода на общите части, демек грееш се на климатика си ама пак плащаш и парно. Това може да се случва само в Абсурдистан, има ли в блока парно и ти си во веки веков абонат (в закона му казват "потребител" ако и да не потребяваш). Амин. То вече прекалено явно се лобира за тези фирми за дялово разпределение и фалшивите им уреди, защото цялото това обгрижване да ни е топло е в техен интерес - разбира се икономически и свързано с МНОГО пари и бели якички с черни куфарчета. Случаят с Топлофикация София е показателен.
Но все пак не мога да схвана защо аджеба този независими депутат Минчо Христов не дава да си сложа кранче на изхода на радиатора, та ако се спука да спра теча в стаята с двата крана на входа и изхода, да си снема радиатора без да се спира парното на другите, да си го ремонтирам и пак да го сложа или сменя с друг. За инсталацията няма значение дали ще спра с едното кранче циркулация на топлоносителя в радиатора или с двете. Може и пък да съм малоумен и нещо да не схващам или като съм следвал съм изтървал лекциите за кранчетата.
Аха сетих се, ашколсун бе хитряга тарикат си. Това има връзка с общото събрание, защото ако имам две кранчета никой няма да разбере кога ще си снема радиатора без решението му, защото няма да се наложи да се спира парното от абонатната. Тихомълком ще си ги снемам и слагам напук на закона и общото събрание. Иначе трябва да кажа, абе комшо да спрем малко парното да си снема радиатора че тече, а той ще каже няма не може трябва да решим всички като се съберем към Еньовден. Ей умен човек е този независим депутат Минчо Христов, как се е сетил. Ама тогава защо са ни тези уреди ? Може би пък следващата промяна в Закона ще бъде да си ги врем в г..а.
Само че този Минчо ако има диплома за топлоенергетик да си я вре също там, защото съм сигурен че е имал предвид факта, че когато топлинния товар намалее под 80% спрямо проектния започват да се товарят сметките на потребителите които ползват в пълен обем топло, когато този товар намалее под 50% Топлофикация трябва да предупреди писменно потребителите за негативните последици и даже да спре топлоподаването във входа (Вижте Наредба №2/28.05.2004 год. за топлоснабдяването, чл.58 ал.6, чл.77 ).
Ха сега Минчо отговори ми какво значи "топлинен товар" и каква е разликата между спрян от кранчето радиатор или снет от отоплителната система. И в двата случая този радиатор не е "топлинен товар", защото през него не циркулира топлоносителя и не отдава топлина.
Може пък човека да е имал предвид товар на килограми желязо.
Аз му благодаря все пак на г-н депутата защото ми даде идея да тълкувам в исковата си молба термина "топлинен товар", защото точно той трябва да се следи от топлофикация за да не се допуска това което съм написал по-долу.
Между другото майтапа настрани ама съм докта печен по тази топлоенергетика, и понеже и на мен се случи през отоплителен сезон 2005/2006 год. да ми се начисляват (разбирай разпределят) абсурдни МВтч респективно сметки, то спрях да плащам, даден съм на съд, чакам съдбен изпълнител и ще водя дело, но такива безобразия и потъпкване на законите съм установил, че даже до пресата ше стигне. Казвам Ви, имаме си работа с мафия за жалост подкрепяна от "правовата ни държава".
Царят обаче не ще и да чуе за неволите ни, топли се на дърва има си бол гори човечеца, бог пък високо. Дано съдът разбира от "топлинен товар".
Иначе умиране има, отърване няма.
Но все пак не мога да схвана защо аджеба този независими депутат Минчо Христов не дава да си сложа кранче на изхода на радиатора, та ако се спука да спра теча в стаята с двата крана на входа и изхода, да си снема радиатора без да се спира парното на другите, да си го ремонтирам и пак да го сложа или сменя с друг. За инсталацията няма значение дали ще спра с едното кранче циркулация на топлоносителя в радиатора или с двете. Може и пък да съм малоумен и нещо да не схващам или като съм следвал съм изтървал лекциите за кранчетата.
Аха сетих се, ашколсун бе хитряга тарикат си. Това има връзка с общото събрание, защото ако имам две кранчета никой няма да разбере кога ще си снема радиатора без решението му, защото няма да се наложи да се спира парното от абонатната. Тихомълком ще си ги снемам и слагам напук на закона и общото събрание. Иначе трябва да кажа, абе комшо да спрем малко парното да си снема радиатора че тече, а той ще каже няма не може трябва да решим всички като се съберем към Еньовден. Ей умен човек е този независим депутат Минчо Христов, как се е сетил. Ама тогава защо са ни тези уреди ? Може би пък следващата промяна в Закона ще бъде да си ги врем в г..а.
Само че този Минчо ако има диплома за топлоенергетик да си я вре също там, защото съм сигурен че е имал предвид факта, че когато топлинния товар намалее под 80% спрямо проектния започват да се товарят сметките на потребителите които ползват в пълен обем топло, когато този товар намалее под 50% Топлофикация трябва да предупреди писменно потребителите за негативните последици и даже да спре топлоподаването във входа (Вижте Наредба №2/28.05.2004 год. за топлоснабдяването, чл.58 ал.6, чл.77 ).
Ха сега Минчо отговори ми какво значи "топлинен товар" и каква е разликата между спрян от кранчето радиатор или снет от отоплителната система. И в двата случая този радиатор не е "топлинен товар", защото през него не циркулира топлоносителя и не отдава топлина.
Може пък човека да е имал предвид товар на килограми желязо.
Аз му благодаря все пак на г-н депутата защото ми даде идея да тълкувам в исковата си молба термина "топлинен товар", защото точно той трябва да се следи от топлофикация за да не се допуска това което съм написал по-долу.
Между другото майтапа настрани ама съм докта печен по тази топлоенергетика, и понеже и на мен се случи през отоплителен сезон 2005/2006 год. да ми се начисляват (разбирай разпределят) абсурдни МВтч респективно сметки, то спрях да плащам, даден съм на съд, чакам съдбен изпълнител и ще водя дело, но такива безобразия и потъпкване на законите съм установил, че даже до пресата ше стигне. Казвам Ви, имаме си работа с мафия за жалост подкрепяна от "правовата ни държава".
Царят обаче не ще и да чуе за неволите ни, топли се на дърва има си бол гори човечеца, бог пък високо. Дано съдът разбира от "топлинен товар".
Иначе умиране има, отърване няма.
- tankovbg
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|