начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Споразумителен протокол

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Споразумителен протокол

Мнениеот severnqka » 09 Ное 2013, 20:28

Здравейте на всички, след около 2 часа лутане из интеренет, не можах да открия такъв образец.
Предстои ми покупка на апартамент и понеже е клиент на Топлофикация, ми трябва споразумителен протокол. Уж трябвало да има на тяхната страница, но аз не го открих. Доколкото разбрах такъв искат и в Софийска вода с показателите на водомерите. Много моля, който от вас има такъв образец нека ми го прати на the_northerner@abv.bg или да качи линк тук. Много благодаря на отзовалите се :)
severnqka
Младши потребител

Re: Споразумителен протокол

Мнениеот k_mitova » 31 Яну 2024, 17:36

Здравейте,

Предстои ми покупка на жилище и темата относно споразумителния протокол също силно ме вълнува. Действително не се открива образец никъде в интернет.

Брокерът на продавача е изготвил такъв, но ме притеснява написаното в него.

Пише следното: "...Продавачът се задължава да изплати сумата, при необходимост от доплащане или получи надвзета такава по изравнителната сметка, подадена от съответния топлинен счетоводител за партидни номера №ХХХХХ и №ХХХХХ за всички предходни отоплителни сезони, включително сезон 2023/2024 г."

Аз влизам във владение на имота в средата на отоплителния сезон, а сумите които се начисляват на база не са никак малки... и до края на текущия отоплителен сезон ще ги плащам аз - т.е. от февруари до 30 април. От къде на къде предишният собственик ще има претенции единствено и само той да вземе всичко, което е надплатено (ако наистина има надплатено)? Не трябва ли да се дели по равно? Има ли начин топлофикация да раздели тези суми за доплащане / получаване?

Не знам как трябва да се формулира и какво точно трябва да се запише в този протокол така че да е ясно че предишния собственик носи отговорност и / или може да има претенции за суми само до края на януари 2024г.?

Ако някой може да помогне, ще съм много благодарна?
k_mitova
Нов потребител

Назад към Покупко-продажба