начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Притежаваме една втора част от къща

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Притежаваме една втора част от къща

Мнениеот gala » 11 Мар 2002, 09:09

Притежаваме една втора част от къща, собственост на родителите ни. Не живеем там, но в нея живее брат на майка ми. Плащаме си редовно данъците на половината. Тъй като братът на майка ми е в чужбина не можем да водим дело за подялба. В момента съпругата му е започнала да разпродава строителни материали от къщата, които са и наши. Как да постъпим, за да не сме ощетени?
Ще Ви бъда много благодарна, ако ми отговорите.
gala
Нов потребител

RE: Molba za savet

Мнениеот hebigatsu » 11 Мар 2002, 18:03

Кой ви казал, че не можете да водите дело?!!!!! А пък по отношение на втората част, можете да предприемете налагане на обезпечителни мерки, но побързайте докато има още нещо налице.
hebigatsu
Активен потребител

RE: Molba za savet

Мнениеот радо » 12 Мар 2002, 22:51

осван обезпечителни мерки можете и да заведете дело срещу нея за обезщетение за причинените ви имуществени вреди от тази разпродажба.А пък ако братът на майка ви има постоянен адрес тук в България не смятам че е проблем да заведете дело за делба,но имайте предвид,че ако имота е неподеляем, ще трябва да изкупите дела му.Условията при който е възможно това са посочени в ГПК. И още нещо-предполагам че нито къщата,нито тези строителни материали са СИО между брата на майка ви и жена му,така че тя не е техен собственик и няма никаво правно основание да се разпорежда с тях.Таке че съветвам ви да предприемето незабавни фактически(защото правните са много по-бавни) действия. Успех:))))
радо

Назад към Съсобственост и делба