начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

подялба на земя

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на земя

Мнениеот stefan_cankov » 19 Ное 2004, 16:52

Здравейте,
не веднъж съм споделял с приятели, че барза и точна ориентация в правните въпроси може да се намери тук на http://lex.bg. Та, това което ме интересува е следното: 110 декара земя. 4 наследника в удостоверението за наследстенност. 1 в Българиа всички други неиде по света. Въпрос: Как да се изварши подялбата? Единия от наследниците е емигрант от 1951г. Друг от 1990г. Третия е с двоино гражданство. Как може да се извърши подялбата след като 110 декара са работени изключително от мен от 1993-1994г. насам.? Имам ли законово основание да узаконя на свое име всичките тези декари? При подялба чрез дело какво ще е становището на единия емигрирал през 1951г.? Имам ли закон за отхвърляне от право на наследство в България при условие че не е вече Български гражданин? Мога ли да ги "издирия" с държавен весник, и при неявяване за подялба да узакония техния дял на мое име?

Благодаря за отговорите!
stefan_cankov

Re: подялба на земя

Мнениеот Р » 23 Ное 2004, 09:39

Във вашия случай е най - добре да си извадите констативен нотариален акт за собственост по давност чрез обстоятелствена проверка. Вие сте недобросъвестен владелец на земята и е необходимо да сте я владял 10 г. Обърнете се за подробностите към нотариус с район на действие там, където се намира имотът.
Р

Re: подялба на земя

Мнениеот vagabon4o » 23 Ное 2004, 23:27

В твоя случай ти се явяваш недобросъвестен владелец и имаш правно основание да придобиеш имота въз основа на придобивната давност .,ако са минали 10 години от владението ти на този имот.Това ще го докажеш със свидетели пред нотариуса, за да ти издаде констативен нотариален акт.В другия случай независимо че сънаследницити ти не живеят в българия те имат право на парична равнод(стойност върху имота,ако дотогава не си изкарал нотариялния акт.
Аватар
vagabon4o
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба