начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Данъчна декларация на наследствен имот

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Данъчна декларация на наследствен имот

Мнениеот toni_aa » 17 Яну 2019, 11:51

Здравейте, имам 2/8 от имот по наследство и 4/8, които съм закупила от майка ми, когато съпругът ми беше жив. Наскоро почина майка ми и не съм сигурна какво да напиша в декларацията за собственост - закупила съм 2/4 от майка ми 2014 година, съпругът ми почина 2016(имаме 1 дъщеря) и майка ми почина 2019 година. Имотът, който съм придобила 2014 година трябва да е СИО и тогава след смъртта на съпругът ми трябва дъщеря ми да е наследила 1/8 от него и да е станала собственик на имота по наследство. Следователно трябва собственици да сме аз, дъщеря ми и останалите наследници, ако разсъждавам правилно?
toni_aa
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба