начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

несъответствие скица - нот акт по квадратура

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

несъответствие скица - нот акт по квадратура

Мнениеот va-va-va » 05 Юни 2009, 11:16

Може ли да ми дадете съвет по следния казус:
наложи ми се да поискам актуална скица на имот дарение от родители през 89 г - парцел и къща

По нотариалния акт имота е описан в съответствие с скицата приложена при прехвърлянето но имота - 810 м2 / парцел обособен по регулация през 89 г ,а първичния нот акт е с площ на парцела 1000 м2
Описанието на имота като съседи е точно и съответства на реалността

При поискване на актуална скица от общината ни съобщават ,че парцела по регулация в момента е 1000м2 и разликата не е моя собственост а следва да се докаже с удостоверение за наследници. Редно ли е брат ми да се окаже съсобственик на тези190 м2- тъи като родителите са починали ,редно ли е да се отказва актуална скица на имота ми без представяне на удостоверение за наследници??

Предварително благодаря за вашата помощ
va-va-va
Нов потребител

Re: несъответствие скица - нот акт по квадратура

Мнениеот finnan » 05 Юни 2009, 12:13

Може би тези 190 кв.м. са отредени за друг парцел по регулация след този нот. акт, за който говорите, като за това би трябвало да Ви е платено или по скоро - да е платено на собственика на земята по онова време. Но както казах - може би, не може да стане ясно докато не се видят документите. Ако не е платено - има неуредени сметки по регулация, може би :) Може и да сте собственик на тези 190 кв.м., може и да не сте :) Зависи от много неща - какво, кога са Ви прехвърлили родителите Ви, на кой точно е дарено и т.н.

Успех
finnan
Младши потребител

Re: несъответствие скица - нот акт по квадратура

Мнениеот va-va-va » 05 Юни 2009, 12:59

мерси за коментара ,
има уредени сметки по регулация
никой не е наясно защо скцата през 86 та година е била за парцел 810 м2 ,смятат че разликата е била " за озеленяване и тъй като не е платено на никого сега се придава към парцела но е редно да се върне на предишните собственици и съответно наследниците им - така тълкуват общинските технически чиновници закона и продължават да смятат,че са прави

ще продължа усилията за да получа актуална скица
va-va-va
Нов потребител

Назад към Съсобственост и делба