начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Възможно ли е да се продаде идеална част...

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможно ли е да се продаде идеална част...

Мнениеот minavasht » 09 Авг 2002, 17:44

Възможно ли е да се продаде идеална част от наследствен неразделен имот?
Става въпрос за имот, който по наследство от дядо ми се наследява от 4 човека(баща ми, чичо ми, леля ми и баба ми).
Леля ми и баба ми правили едни шмекерии и сега след като баба ми почина, леля ми извади документи за имотите които са наследствени на баба ми. Сещате се, че са искали да ощетят баща ми и чичо ми.
Та въпросните документи са договор за покупка на идеална наследствена част от леля ми(купува от баба ми), като се споменават цени и прочее. Нотариално заверен е.
Проблема е, че тези наследствени имоти не са делени до момента.
Баща ми сега иска да направи съдебна делба на имотите и незнае дали са успели да го прекарат или просто този договор няма стойност?
Нужно ли е да се обжалва отделно договора за продажба или по време на съдебната делба ще се изчистят тези проблеми с частите и правата върху тях?

Също и леля ми е извадила едно завещание, което не е заверено при нотариус, тя го пазила, а след смъртта на баба ми тя го е занесла при нотариус и той на базата на смъртния акт го е "заверил?"(не съм много наясно)
Въпроса ми е трябва ли в завещанието да бъде написано по някакъв начин, или може да се напише просто така на ръка?
Никъде в него няма примерно ЕГН паспортни данни и прочее. Има само име и завешавам всичко на дъщеря си в знак на благодарност.
Каква стойност има това завещание щом не е заверено от нотариуса приживе?
Не се ли нарушават наследствените права на баща ми по този начин?
Не мога ли и аз сега да си напиша едно и да кажа, че баба ми го е написала и аз съм го пазил досега?
minavasht

Re: Възможно ли е да се продаде идеална част...

Мнениеот m_grozdev » 12 Авг 2002, 08:49

Започнете съдебна делба. Там ще се решат всички ваши спорове относно собствеността и валидността на документите, за които говорите.
m_grozdev
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба