начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Пинудително изпълнение - изхвърляне на длъжник

Пинудително изпълнение - изхвърляне на длъжник

Мнениеот гала » 22 Мар 2004, 10:37

Колеги много моля за бърза помощ : Имам влязла сила присъда и изваден Изпълнителен лист по съдебното решение , в което аз съм длъжник и трябва да предам владението върху един имот , който ползвах под наем . Много моля някои да ми обясни как става прозедурата по изхвърлянето на машините , моя собственост който са вътре . Има някакъв термин ' въйвод ' или нещо подобно . Моля някой да ме насочи. бЛАГОДАРЯ ВИ .
гала

Re: Пинудително изпълнение - изхвърляне на длъжник

Мнениеот sddd » 22 Мар 2004, 13:52

Не съм много в час с настоящото положение в ГПК,но първо тр.да се образува изп. дело,сдия-изпълнителя да ти прати призовка задоброволно изпълнение,а ти в 7дневен срок доброволно да се изнесеш.Ако не го сториш ще ти насрочат въвод във владение /конкретна дата,за която ще бъдеш уведомен писмено/.ако на датата на въвода не се явиш,въпреки редовното призоваване,съдия-изпълнителя има право да отвори помещението и да ти изнесе вещите отвътре,като ги даде на склад и определи някой на когото ги връчва за отговорно пазене.Т.е ще въведе във владение взискателя и без теб,като те уведоми къде са ти вещите.После всички разноски по склада,възнаграждение на пазача, и др. разноски по изп. дело ще ти бъдат възложени/ще ги платиш/
sddd

Мнениеот bgjurist » 26 Мар 2004, 12:40

Колегата беше изчерпателен.
bgjurist
Потребител

Мнениеот Христозов » 26 Мар 2004, 13:09

Гала , що не пробваш да си хванеш адвокат , може би затова си стигнала до там да те изхвърлят
Христозов

Мнениеот пада ти се. » 26 Мар 2004, 13:54

Е от такива като тази мадама хората си патят. Не знам с нея какъв е случая, но и аз имам един имот който е даден под наем, но наемателя не плаща в период от 6 м. На всичкото отгоре го няма и в страната, а и машините си оставил в ппомещението. Не мога нито да ги махна и да ги продам, нито да пусна друг човек вътре, който ще си плаща редовно. Сега тай ......... ще трябва да я съдя, та да ми освободи помещението.
пада ти се.

Мнениеот гала » 26 Мар 2004, 15:01

Ех мом4ета , незнам защо толкова се вживявате , като това е само един казус. Плюс това аз ве4е си го реших. Сега ще ви отворя какво точно стана . Аз съм пълномощник на длъжника и доста добре си жърша работта след като При влязла в сила присъда , изваден изпълнителен лист и насро4ен ВЪВОД / в рамките на пове4е от две години / , отново имам предимство , защото взискателя е объркал адреса и презовките не са дошли на адрес и делото е без движение .
Не 4е има зна4ение мнението на някои големи разбира4и , но добре се сравям и сама , и едва ли ще опра до услуgи на адвокат точно за гражданско - правни спорове .

А тоя '' pada ti se '' , направо онемявам от подобно поведение .
Благодаря на sddd .
гала

Мнениеот zmedarova » 26 Мар 2004, 15:13

Е, има по-зле. Аз се боря с предишен собственик, който не освобождава имота от 1993г. То бяха въводи, то бяха дела, обжалвания, то бяха упражнения - фалшиви договори за наем, за дарение, за залог - пълна програма. И стана като във вица за тъщата.
Така, напълно съм съгласна, че така и се пада.
zmedarova
Нов потребител

Мнениеот гала » 26 Мар 2004, 15:25

Това му е хубавото на правото , няма невъзможни неща . А най - голямо е удоволствието , когато успееш да се възползваш от грешките на отсрещана страна . Не казвам 4е е 4естно да ползваш имот на другиго ,да не му плащаш и да не му го и връщаш , но ................... на практика дори и в момента по никакъв на4ин не могат да го мръднат от там .
гала

Мнениеот деси » 26 Мар 2004, 18:46

Е-е има и други начини за изхвърляне на длъжник, но нали трябва да е в рамките на закона.
А още по-лошото е, имота е мой, а го движи колега в провинцията. Добре, че не съм опряла до него. Имота де, не колегата.

[%sig%]
деси

Назад към Изпълнително и обезпечително производство