начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Блокиране на банкова сметка с изпълнителен лист.

Re: Блокиране на банкова сметка с изпълнителен лист.

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Фев 2009, 22:22

Значи възразете на съдо-изпълнителя в 3-дневен, максимум 7-дневен срок, че нито дължите, нито имате да вземате задължения.
Съдо-изпълнителя е обучено агресивно куче (с извинение към породата на булдога), което има за цел да захапе.
Кого да захапе - няма за цел.
Захапва по команда.
В случая командата е - да захапе Вас.
Системата е измислена, така, с цел някой ден Вие (или Ваши близки) да се превърнат в клиент на съдебната система и да плащат:
1. На адвокат, за да им обясни какво става;
2. На адвокат, за да им обясни какво не става;
3. На адвокат, за да им обясни какво да направят;
4. И така нататъка.
Съдо-изпълнителя не Ви е виновен, виновни сте си Вие, че трябва да си пазите бележки от сключените договори поне 5-години.
Направете си каталог с лицата, изпълнявали дружествена дейност при Вас и отбелязвайте с молив (с триещ се молив) в горния ъгъл на документа, какъв е срока на договора Ви.
Четох документите Ви, но за съжаление ме хвана махмурлукът и така.
Надявам се, не таите искрени съболезнования към мен или към колегите адвокати.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ma99card » 12 Фев 2009, 22:27

Пазя си бележките от сключените договори и третата снимка, която съм приложил е прекратяването на договора ми с въпросното лице. Не размирам защо аз да съм виновен.
Нещо се притесних от поста на gudio и малко ми се струва, че всеки месец сега банката ще превежда от моята сметка пари на този съдия изпълнител?!?
Не мога да разбера изобщо логиката. Човека е напуснал Ноември миналата година, аз не съм виждал никакво дело и изведнъж трябва да плащам?!??
ma99card
Младши потребител

Мнениеот gudio » 12 Фев 2009, 22:32

ma99card написа:Нещо се притесних от поста на gudio и малко ми се струва, че всеки месец сега банката ще превежда от моята сметка пари на този съдия изпълнител?!? Не мога да разбера изобщо логиката. Човека е напуснал Ноември миналата година, аз не съм виждал никакво дело и изведнъж трябва да плащам?!??

:lol: Точно така - всеки месец. Защото, имам чувството, че човекът не е напуснал през ноември, а през февруари сте си написали въпросната заповед със задна дата :wink: Нямате ли уведомление по чл.62, ал.3 от Кодекса на труда, че сте го освободили наистина през ноември или всичко е "бош-лаф" ?
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Фев 2009, 22:45

Не се притеснявайте от думите, които прехвърчат, като едни снежинки по белия лист на Интернет.
По принцип адвокатите се борим за правда и свобода, но трябват и поробители, иначе не е пълна картината.
Нали, дали.
Просто си мисля, че сте 100% жертва на съдебна грешка от типа "един човек пи кафе и излезе".
Напишете просто писмо до съдията и така.
Каквото и да напишете, ще хване дикиш.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ma99card » 12 Фев 2009, 23:01

Служителят ми реално е освободен на 05.11.2008 г. Сега не ми се рови в нета да видя какво е това
уведомление по чл.62, ал.3 от Кодекса на труда
, но плащам на счетоводител и той твърди, че е направил всичко, каквото трябва. Най-малкото аз нямам интерес да му плащам осигуровки за минали периоди и ако действително нещата със напускането му не са перфектни, то аз ще държа отговорен счетоводителя си за това и ще удържа исканата от Държавата сума от него!
ma99card
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 13 Фев 2009, 00:51

Понякога се получават разминавания при обмена на данните межу НАП и НОИ и затова понякога се случва така, че се подава увдомление за прекратвяне на трудовия договор, а това не се отразява в регистрите.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство