начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Частен съдебен изпълнител - запор

Re: Частен съдебен изпълнител - запор

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2009, 21:03

Последната мода е да правят кръгов запор.
Прави се след запой.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2009, 21:13

Вярно, сега прочетох ГПК-то, няма перемция по делата за издръжка.
Сега отивам да се обеся на катерушката, до Стойчо Раданов, ще легна аз.
Перемция - тази хубава славянска дума, не я бях чувал от времето, когато пишех със златно мастило.
От фукня.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 04 Мар 2009, 21:21

:roll: Изображение

443, ал.1 т.8 просто повтаря чл. 330, ал.1 б.д. Не те разбирам, а ей богу, винаги опитвам. Вероятно проблема е у мен, но дори и сянка от Езоп не откривам...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 04 Мар 2009, 21:35

rumpenshtilken написа:Здравейте,
Така значи от три години съм осъден да заплащам месечна издръжка на сина ми в размер на 70лв. Изплатил съм всичко и с лихвите от задна дата до ден днешен.

8) А дали наистина сметката излиза вярна ? Лихва се дължи върху всяка вноска от датата на нейната изискуемост, получава се една доста интересна цифра, когато се сметне задължението :wink: Отделно, сигурен ли сте, че не дължите и някакви т.нар. "публични вземания" :roll: :?:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 04 Мар 2009, 21:57

Съдия-изпълнителя прави запой с колеги, след което отива на работа и прави запор.
Кръгов запор значи запор навсякъде където се сетиш - един вид - моля да наложите запор на всички банкови сметки на длъжника.
Но не изчакват информация от банка по банка, а направо орат.
А иначе - Стойчо Раданов е патоанатома, дето се обеси на катерушките в градинката на междублоковото Петко Каравелов - Бурел (бивша Цона Петкова) - Шмидт (настоящ ... не го знам).
Беше много комично, разбира се не и за близките му.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 05 Мар 2009, 21:03

Апропо не мога и аз да разбера злобата и неучтивото отношение на по-горе изказалия се, който и нещо ми имитира ника - pumpenshtilken. Приятелю не си забавен. Така да споделя аз какво направих до тук по моя въпрос. Уредих си среща със СИ и го попитах на какво основание е това съобщение за запор. Той ми каза, че от 11-ти месец миналата година не е плащана издръжка. Аз направих ато ме посъветвахте и си бях ксерокопирал обратните разписки от платените издръжки месец по месец. Човека ги погледна и се увери, че до 28.02.2009г. включително всичко е платено навреме. Каза ми да си напиша една молба. Аз го сторих и сега чакам резултат и становище от СИ.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 05 Мар 2009, 21:11

:roll: Браво, rumpenshtilken, за това че ти спестих едни пари- да купиш нещо на детенце! :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот rumpenshtilken » 05 Мар 2009, 21:20

Обезателно :wink: Утре даже го взимам при мен и така ше го нагушкам моя дребосъчо. Благодаря много за съветите. Очаквам с нетърпение отговора на СИ по молбата ми.
rumpenshtilken
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 06 Мар 2009, 17:08

Г-н rumpenshtilken, нещо не е доизказано вероятно от Вас. След като имате съдебно решение за размера на издръжката и както твърдите я плащате със пощ.запис, защо тогава майката на вашето дете иска да събира пари с помоща на съдебен изпълнител ? Има ли нещо което да не сте платили ?
Щом като вие сте добронамерен и желаете да плащате не виждам причина да се прибягва до услугите на съдебен изпълнител.
p_dyan
Потребител

Мнениеот Гост. » 06 Мар 2009, 19:17

:roll: Това е реторичен въпрос. :wink:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Мар 2009, 19:25

Не е платил за Уискито на съдебния изпълнител.

Дъмпела поскъпна, поскъпна.
ivan_lawyer
Старши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство