начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

грубо нарушение в СРС

грубо нарушение в СРС

Мнениеот lubomir » 12 Май 2009, 11:29

Предявих искане за заповед за изпълнение - в двуседмичния срок длъжникът не предяви възражение. Какво бе очудването ми, когато отивайки да поискам изпълнителен лист видях възражение внесено с близо месец закъснение и одобрено от съдията! Интересно ми е каква е сега процедурата...
lubomir
Нов потребител

Re: грубо нарушение в СРС

Мнениеот tod » 12 Май 2009, 12:09

А сигурно ли е, че връчването на заповедта е било редовно?
tod
Младши потребител

Мнениеот lubomir » 12 Май 2009, 15:20

абсолютно сигурно е - заповедта е връчена на 29 януари, а на 18 март е постъпило възражението. Още по-странно е, че възражението го нямаше в делото до 10 май!
lubomir
Нов потребител

Мнениеот p_dyan » 21 Май 2009, 00:15

И аз имам съмнение че правят подобни магарии.
Например призовката с отбелязване, че лицето не е на адреса липсва по делото, а призовкаря твърди че я е върнал по делото. Едва след 1 месец призовката се намира.
Да не говорим че те мотаят служителките и не следят за изтичане на двуседмичния срок и респ. да представят делото за издаване на изп.лист. Безобразие с оправданието, че всички са много претоварени.
p_dyan
Потребител

Мнениеот p_dyan » 21 Май 2009, 00:20

Lubomir, кой е този състав в СРС ? Процедурата е да обжалваш пред СГС и да искаш СГС да издаде изп.лист.
Дива неграмотност, трябва процедура пред ВСС да се обезщетяват граждани и фирми от бюджета на съдебната система, заради некомпетентността на съдии (най-фрапиращи случаи) и тогава ще мислят по-внимателно като се назначават хора.
p_dyan
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство