начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

8 м. след смъртта на баща ни получаваме ИЛ като наследници

8 м. след смъртта на баща ни получаваме ИЛ като наследници

Мнениеот simeonov13 » 12 Юни 2009, 20:02

поради неплатени сметки, през 2001 година, съдия изпълнител осъди баща ми (разбира се с негово съгласие) да плаща определена сума от пенсията си всеки месец на топлофикация пловдив. сумата мисля че беше 20% от пенсията му , което е около 30 лева на месец. общата сума с лихвите дължими към топлофикация пловдив бяха 6000 лева . впоследствие лихвите уж бяха опростени за да могат да си вземат поне главницата от цялата сума. . но през 2004 година баща ми получи тежко заболяване (инсулт) като беше парализиран. година след случилото се държавата спира да му удържа пари, поради инвалидност и поради това че излезнал някакъв закон. 2008 година баща ми умира. само 8 месеца след смърта му получавам някакъв лист , с което разбирам че като наследник на имота на баща ми(апартамента), аз, сестра ми и майка ми(жена му), сме осъдени да заплатим в двуседмичен срок по 850 лева . двете седмици си минават и нищо. -на третата седмица получавам на работата където работя бележка със запор на заплатата ми.
ще бъда много благодарен на тук присъстващите компетентни лица ако ми помогнат в тази измислена (според мен) ситуация. нуждая се от правна помощ и съвет. как така ме е осъдила без да знам и без да имам възможност да се защитя с адвокат. и как става така че парите отиват направо в собствената и банкова сметка. благодаря ви предварително.
simeonov13
Нов потребител

Re: 8 м. след смъртта на баща ни получаваме ИЛ като наследници

Мнениеот Гост. » 12 Юни 2009, 21:50

Ситуацията не е измислена, дори и да твърдите това.
Моето мнение: лошо....
Гост.
Старши потребител

Мнениеот simeonov13 » 12 Юни 2009, 22:37

а има ли някакво решение на това безумие
simeonov13
Нов потребител

Мнениеот usra_ovcova » 25 Окт 2009, 15:02

" година след случилото се държавата спира да му удържа пари, поради инвалидност и поради това че излезнал някакъв закон. 2008 година баща ми умира."

Какъв е този закон,може ли някой да ми каже? Не за пръв път чувам за този закон,но само толкова!?
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот leonardos » 26 Окт 2009, 20:40

Обикновено тези дела протичат без знанието на ответника - защото така е по-лесно. Ако се спазва стандартната процедура, Вие трябва да получите известие от призовкар за предприети действия или възобновявяне. В качеството си на наследник, Вие приемате всички активи и пасиви. Забавянето вероятно се дължи на спиране, но не и на прекратяване на изпълнението. За жалост законите в "държавицата ни" са сътворени с една единствена цел - прибиране на ПАРИ !
За вещ правен консулт се обърнете към "Melly" , вероятно е наясно с начините за събиране на средства, а може би ги предотвратява :?
leonardos
Потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство