![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Ще се опитам по-накратко да обясня.
Моите родители са разведени. Баща ни беше алкохолик, който биеше майка ни и при развода тя се отказа от всякакъв имот, само да не ни разделят със сестра ми. През всичките 25 години от тогава той не се е интересувал от нас, не ни е поздравявал по улиците и ние не сме и мислили, че някой ден ще имаме нещо общо с апартамента му. Но баба ми почива, години след това и дядо ми. Приживе и двамата са направили договор за прехвърляне на апартамента на баща ми чрез гледане. Това го разбрахме на погребението. Ние и двете със сестра ми вече сме много далеч от С - аз на 400 км, тя -горе-долу същите. Обаждат ни се, че дядо ни е починал преди месец, а сега и баща ни е починал и стринка ни щяла да го погребва на същия ден. Ние, естествено се възпротивихме, защото каквото и да е - той ни е баща и ние сме длъжни да го погребем. Истината е, че като дядо е починал, баща ни е рухнал, че е останал сам и е получил кръвоизлив на мозъка. Паднал е, а стринка ни е влязла в апартамента и е разбила раклата на дядо ни, в която си е бил заделил 1000 лв за собственото си погребение.
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
И резултатът .... В името на народа и т.н Върховният съд решава, че отменя решението от предишната инстанция и разваля договора между дядо и баща ни и ищците имат право на 1/2 идеална част.......Плащаме разноски по делото....то не подлежи на обжалване.... Просто не мога да проумея как е възможно....Яд ме е...Защото изрично в решението пише, че ответниците не сме дали писмен отговор на жалбата и не сме взели становище и затова жалбата е допустима....Ей това не мога да проумея...Една допустима жалба, двама свидетели, които казват, че не татко, а дядо го бил гледал през последните две години. И баща ни не бил направил погребението на дядо, както пишело в договора, а всъщност той е умирал и не е бил в състояние. И всичко това може би защото ние не сме присъствали на това дело. И са повярвали на това.....защото е нямало свидетели от наша страна, които да кажат и своята гледна точка и тогава съдът да реши.Не е присъствал и адвоката ни. НЕ мога да си обясня как той допуска такова нещо.
Не знам какво да правим от тук нататък.
Въпросът ми е защо след като не подлежи на обжалване се връща на окръжен съд?
Имаме ли някакъв шанс за нещо...?
И тази половин идеална част ако решим да им я платим
![Mad :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
И друго - в началото той казваше, че всъщност при най-лошия случай можело да ни вземат само 1/3. Какво е имал предвид? Аз си мисля за 1/4 - защото всъщност баба ми има половината дял и тя почива, но нейният договор не го оспорват. Тогава би трябвало само половината на дядо да се дели на 2 и така да е 1/4 за тях...
Ние ще се виждаме с адвоката ни, но просто вече едва ли има някакъв смисъл, но поне да го попитаме защо не сме дали писмен отговор и не сме взели становище. За да го пише в решението на Върховен съд значи е важно...
Моля ви, дано някой ми внесе някаква яснота.....
Благодаря предварително!