начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Много сложен въпрос?

Re: Много сложен въпрос?

Мнениеот bubolin_a » 09 Апр 2009, 08:41

Ето това е въпроса, че кредитната карта е взета преди прехвърлянето на имота, казват адвокатите, че има шанс и изрядни документи, но дали ще може да се надяваме на спечелване на дело е друг въпрос.
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 09 Апр 2009, 09:38

В такъв случай проверете и кога е изтеглено финансирането, т.е кога реално е възникнало задължението /усвояване на кредита му викат/.Защото е възможно човек да има кред.карта в джоба, но да не я ползува доста време след сключване на договора.
В теоретичен план, днес много хора имат кредит, който обслужват редовно. Тези хора би следвало без риск да се разпореждат със своите активи. Без риск някой да отменя сделки с тези активи, защото потенциално макар и днес редовни кредитополучатели, те могат да станат нередовни и кредитора да поиска отмяна на извършените сделки. Това е горе долу линията на защита, която може да се следва.
p_dyan
Потребител

Мнениеот bubolin_a » 11 Апр 2009, 23:00

Благодаря ви за отговорите, наистина ми помагате.
Човека е имал 4000евро по времето, когато му предлагат кредитната карта, имало е теглене и закъснение няколко месеца преди прехвърлянето.
Всички адвокати казват, че не познават колега, който е спечелил 135 чл срещу банка :( , иначе смятат че има шанс.
Дъщеря му е полчила тези пари срещу договор, малко преди сделката, човека не си е запазвал право на ползване, нито жена му, но срещу банка...
А и разбрах, че тук четат много хора, май съм му навредила лично с това, че изнесох историята в нет пространството, никога няма да си го простя, а и не съм в състояние да помогна материално, досега плащаме само ние със семейството ми и като направя сметката - около 600лв за седмица за адвокати, като за жалба към обезпечителната заповед платихме лично на адвоката 250лв, няма да мога да плащам повече така, защото обричам семейството си на мизерия, а така ми се иска просто някой да ми каже - там и там търси еди кой си, той е адвокат с практика с Павлов иск, а не се мотай през хиляди други, без да знаеш какви са, наказателни или брачни или граждански адвокати...
В края на краищата, ако е било с умисъл, дъщеря му е могла ( а и той когато получава изпълнителен лист без възбрана още ноември) да го продадът бързо на техни приятели с обратен договор, та това го знаят и децата вече, а те си живеят спокойно и изведнъж 6 месеца след изпълнителния лист и плащане при съдията - възбрана, ей така просто...
Хората въбоще не са си имали и на идея, че ще увредят някого, ама никой не им вярва, а едва ли в България има съд, който да погледне субективно на това дело, просто ще се води ей така и накарая съда ще реши, че Банката е в правото си, защото Банка е равно на пари и който плаща, той пуска музиката.
Ей, не ми се живее тук, ще се постарая децата ми никога да не искат да остават в тази продажна и корумпирана държава, където и защита не можеш да получиш истинска, нищо че си плащаш.
Питам аз последния колега ваш, водил ли е такова дело, а той се усмихва хитро и намига - тайна било.
Нищо де, този месец ще се стискаме щото сме си похарчили всичко за да помогнем, а другия месец, как да стане ,като ни лъжат в очите и гледат по - голям хонорар да кажат.
Даже ни обясняват че е хубаво да пишат по - голям, даже макс хонорар при делото, та ако Банката загуби да плати и тези разходи, а аз ги питам ами ако човека загуби?
Благодаря ви, че четете, на тези ,които не гледат с очите на недоверието също благодаря, все пак истината е една, но е трудно да се докаже, друго е да се бориш с милиони зад гърба си да запазиш още няколко по толкова, когато се бориш за единя си покрив и семейния мир и отношения плюс това, че нямаш пари, става съвсем друго.
Благодаря и на тези, които все пак помагат със съвет и не им е все едно.
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Апр 2009, 23:42

Павловия иск е със срок 5 години, но явно това не Ви ползва.
Иначе при нормална ситуация няма къде да мърдате - презумпцията е, че между роднини се предполага умисъл при сделките. Няма значение, дали е бъдещо или настояще вземането - щом към момента на увреждането е съществувало, налице е факт на Павловият иск.

Иначе - това е безумие - 250 лева, според мен някой ви таксува като заблудение овци. Познавам много такива колеги, които би трябвало да не правят усилия, а по-скоро да се съсредоточат във фактологията - но те изпраскат хонорара, а после - когато им пресъхне на устата - искат още. Аман.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bubolin_a » 12 Апр 2009, 09:42

Благодаря ви за отговора, все пак има ли шанс и какво значи че този иск е 5 години, нищо не разбирам? :oops:
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот bubolin_a » 12 Апр 2009, 09:43

А дали съдът би допуснал доказателства, че тя ( дъщерята ) наистина не е знаела?
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот p_dyan » 12 Апр 2009, 23:15

bubolin_a написа:....разбрах, че тук четат много хора, май съм му навредила лично с това, че изнесох историята в нет пространството.......

Защо какво има навредено ? Моля да поясните ?
p_dyan
Потребител

Мнениеот bubolin_a » 12 Апр 2009, 23:30

Ами вижте какво мисля.
Изпълнителен лист от ноември, договорка с ЧСИ от декември и човека почва да плаща, без да пропуска, като в един месец плаща по два пъти.
Изведнъж, 10 месеца, след като е прехвърлил апартамента и 5 месеца след като ходи да плаща всеки месец, изведнъж след като аз споделям историята тук, получава заповед за възбрана и иск по чл. 135.
Просто ми се струва невероятно, та ако е имал намерение да лъже някой или продажбата да е с цел бягане от проблема, след изпълниятелния лист - без възбрани, абсолютно чист, би могла дъщеря му да го продаде фиктивно и ние с моето семейство бихме се съгласили да помогнем, нищо че е престъпление към банката. Да не би банките да действат честно и подчтенно спрямо клиентите си? - не, няма такова нещо.
Просто след като споделих тук, че човека е притеснен от Павлов иск и изложих цялата история в нета, аз май съм помогнала на ЧСИ и в частност на банката, да побързат с възбрана и чл.135.
Толкова месеци нямаше никакви възбрани, а човека си плащаше...
Вчера дъщеря му ми каза, че според нея вместо да помогна, аз съм навредила и не мога да си го простя никога.
Като върна публикациите си назад, виждам, че има съвпадение даже.
Има и още едно нещо, което ЧСИ си е позволил да накара човека да направи, според мен беззконно, но вече няма как да го споделя публично, за не навредя, а е толкова важно...
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот bubolin_a » 15 Апр 2009, 23:14

Банката ипотекарен кредитор успокоява длъжника, че няма полза за нея да участва в публична продан, но ваш колега каза, че съда може да я задължи, на кой да вярвам?
Исковата молба за обезпечаване на бъдещ иск 135 и възбрана, на хирографната банка, никъде не е споменато, че има вписана ипотека, много преди те да станат кредитори на длъжника, както и е представена само една от общо 4 квитанции за плащане към ЧСИ.
Това не е ли подвеждане на съда, за бързото запориране на имота?
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот bubolin_a » 20 Апр 2009, 22:28

Честит празник на всички!
Така уважаеми юристи, адвокати и съдии -всички списващи този уважаван от мен форум, та така ми мълчат и 11 точно 11 адвокатчета, на всички мой въпроси, гордо прибирайки сумите от 50 - 150лв, поне на вас не се сърдя - не плащам.
Това ми говори, колко е безнадеждно нечие положение - дали на банката или на сиромаха.
Когато стигна до отговора, ще съм щастилива, дано е по - скоро.
Желая ви здраве и късмет, повече такива клиенти като сиромаха, повече объркани като мен, водени от една едничка цел - помощ.
bubolin_a
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 25 Апр 2009, 17:32

Не всички сме такива, аз например съм страшилище за Всякакви съдебни изпълнители (ВСИ).

Разметвам им се по офисите, почват да пищят - имаме камери, крадат дела и т.н.

Надуват се - няма пряка връзка с тях и т.н.

Аз така и не разбрах казуса, може би много припряно бързате - все пак, тук сме добри диагностици, но тъй като е събота и рядко имаме свободно време, по-трудно вникваме в подробностите.

Иначе има и независими адвокати, които биха Ви оправили работата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот bubolin_a » 25 Апр 2009, 23:27

Благодаря, че все пак ми отговаряте.
Аз не знам какво точно вече да обясня, крайния резултат е чл.135, като дъщерята хал хабер си е нямала за всико това.
bubolin_a
Младши потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство