начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

казус за държавна такса 2

казус за държавна такса 2

Мнениеот радо » 28 Ное 2003, 23:12

Колеги, пускам молби за издаване на изпълнителни листи на основание чл.237, б"к"ГПК(извънсъдебни основания).
Плащам си аз таксата по чл.7а от Тарифа№1, издават ми изпълнителен лист , но когато отивам да го взема ми искат и такса по чл.7-още 10лв. "за получаване на изпълнителния лист". Считам ,4е таксите по чл.7 до чл.7в от тарифата се дължат алтернативно в зависимост от основанието за издаване на изпълнителния лист, а н екумулативно.Обжалвал съм определението, с което се отказва "получаването" на издадения изпълнителен лист и сега чакам решение.Какво мислите Вие и каква е практиката на съдилищата в които практикувате???
радо

Re: казус за държавна такса 2

Мнениеот Иванов » 29 Ное 2003, 09:38

Със сигурност е станала грешка. Не се плаща повторна такса. Практиката на съда е само 10 лева в началото. Ще спечелите.
Иванов

Мнениеот радо » 29 Ное 2003, 21:12

дано си прав.Ще видим какво ще реши Окръжния Съд:))))
радо

Мнениеот gega » 30 Ное 2003, 22:14

И като ОС отмени порочното определние на РС, предявете иск по ЗОДПВГ за платените 50 лева ДТ за предявяване на частната жалба. Уговорете добър хонорар и ги треснете, щото само това е начинът, явно, някои съдии да се съобразят със законите на страната, а не да се превръщат в бирници. Успех!!!
gega

Назад към Изпълнително и обезпечително производство