начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Моля за съвет

Моля за съвет

Мнениеот Димова » 18 Юли 2005, 15:36

Моля уважаваната аудитория за съдействие. Казусът ми е следният. Получих от съда изпълнителен лист.Сега трябва да заведа изпълнително дело в два различни града.Но от единият град съдия изпълнителят ми каза , че приемат само оригинален изпълнителен лист. При това положение, как мога да изискам образуване на изпълнително производство в двата града при положение, че имам само един ( оригинален изпълнителен лист)?
Димова

Мнениеот oli_frrren » 19 Юли 2005, 10:58

Чл. 246 от ГПК Изпълнителният лист се издава в един екземпляр, подписан от съдия от съответния съд.
Чл. 324 от ГПК
(2) (Изм. - ДВ, бр. 124 от 1997 г.) Взискателят може да поиска от съдия - изпълнителя по своето местожителство налагане на запор или възбрана върху вещи и вземания на длъжника, макар и съобразно горните правила изпълнителните действия да подлежат на извършване от друг съдия - изпълнител. След налагане на запора или възбраната съдия - изпълнителят препраща изпълнителното дело на надлежния съдия - изпълнител.
(3) (Нова - ДВ, бр. 105 от 2002 г.) Когато изпълнението е насочено към парични вземания на длъжника от трето задължено лице с местожителство в друг съдебен район, изпълнителното дело не се препраща.
oli_frrren

Назад към Изпълнително и обезпечително производство