начало

Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари Край на чакането: България е в Шенген и по суша от 1 януари

Внимание, некоректен адвокат!

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Внимание, некоректен адвокат!

Мнениеот Николай Лещаров » 23 Сеп 2003, 22:11

Адвокат Иван В. Иванов (№ в lex 12484, Софийска адвокатска колегия) не желае да възстанови аванс, получен за услуги, които така и не е извършил. Нещо повече, той забави с около година и затрудни неимоверно решаването на проблемите, за които беше нает.
След като сам определи размера и сроковете за възстановяване на част от незаслужено усвоената сума (нищожна впрочем - 450 лв.), се започна едно безкрайно увъртане, разговори с телефонния му секретар, неопределени отлагания, унизително и изнервящо чакане (очевидно на писмо от умрял).
Естественият ми порив да го набия е възспиран от очевидната му физическа немощ и мои лични морални (не юридически) задръжки.
Както обясних и нему самия, готов съм да вляза в затвора, но да получа възмездие (не финансово, вж. по-гори писмото) и да предпазя други хора от зле регламентирани контакти с него.
Ще бъда безкрайно благодарен за всеки компетентен съвет, който би могъл да помогне за осъществяването на това мое намерение.
В краен случай, все пак, ще бия.
Николай Лещаров

Re: Внимание, некоректен адвокат!

Мнениеот tedi » 24 Сеп 2003, 00:06

Господин Лещаров, колкото и да не ми се иска, но най - ефективен и с най - малко последствия за вас ще бъде вариянта "В краен случай, все пак, ще бия ". Нека все пак да поясня, че за мен боя не е възпитателна мярка, но от моята макар и малка практика съм стигнала до този извод ( за което много ме боли ).
tedi
Нов потребител

Мнениеот spravedlivost » 24 Сеп 2003, 09:59

S deistviata si vaprosnia advokat e izvurshil disciplinarno narushenie po smisula na chl.14 ot Zakona za advokaturata. Mojete da pusnete jalba sreshtu nego chrez Sofiiska Advokatska kolegia, koiato shte se razgleda ot Disciplinarnia sud. Za sujalenie disciplinarnite nakazania sa smeshni - porizanie ili globa do 1 lev, no ottam se pochva ..... pri sledvashti narushenia moje da se stigne i do lishavane ot pravo da uprajniava profesiata. Nadiavam se, che ne sum vi obezkurajila, pusnete si jalbata, choveka si go e zaslujil. Uspeh
spravedlivost

Мнениеот Силвия Георгиева » 24 Сеп 2003, 11:37

УВАЖАЕМИ Г-НЕ,

Прочетете Закона за адвокатурата, там подробно са изброени задълженията на всеки адвокат, вж. чл.25
За нарушение на това си задължение той подлежи на дисциплинарно наказание, така, че може да се обърнете към адвокатския съвет с жалба, която да послужи за законен повод за откриване на производство по реализиране на дисциплинарната му отговорност.

Не биите! Николай Лещаров написа:
>
> Адвокат Иван В. Иванов (№ в lex 12484, Софийска адвокатска
> колегия) не желае да възстанови аванс, получен за услуги,
> които така и не е извършил. Нещо повече, той забави с около
> година и затрудни неимоверно решаването на проблемите, за
> които беше нает.
> След като сам определи размера и сроковете за възстановяване
> на част от незаслужено усвоената сума (нищожна впрочем - 450
> лв.), се започна едно безкрайно увъртане, разговори с
> телефонния му секретар, неопределени отлагания, унизително и
> изнервящо чакане (очевидно на писмо от умрял).
> Естественият ми порив да го набия е възспиран от очевидната
> му физическа немощ и мои лични морални (не юридически)
> задръжки.
> Както обясних и нему самия, готов съм да вляза в затвора, но
> да получа възмездие (не финансово, вж. по-гори писмото) и да
> предпазя други хора от зле регламентирани контакти с него.
> Ще бъда безкрайно благодарен за всеки компетентен съвет,
> който би могъл да помогне за осъществяването на това мое
> намерение.
> В краен случай, все пак, ще бия.
Силвия Георгиева

Мнениеот kreten » 25 Сеп 2003, 14:35

За този Иван В. Иванов не съм чувал нищо, но за един друг адвокат от САК (с инициали С.А.А.) съм чувал, че негови клиенти са го заплашили, че ще му отрежат ухото, ако не им върне парите, които са му дали авансово за да им свърши една работа, но той нищо не е напраавил и ги е подвел!
така, че некоректни адвокати-колкото си щеш!:-)
kreten

Мнениеот ka » 25 Сеп 2003, 17:28

само два риторични въпроса: ако го набиете ще си възтановите ли парите? и какво ще спечелите от това?
ka
Младши потребител

Мнениеот kreten » 25 Сеп 2003, 17:33

Не бива обаче да се забравя превъзпитаващата срана на боя, както и това, че се търпят болки и страдания.
kreten

Мнениеот pit » 26 Сеп 2003, 11:20

А някой да е изслушал колегата по въпроса?! Може неговото мнение да е по-различно а?
pit

Назад към Общи дискусии