Моля за мнението ви по следния въпрос.
Предстои ми дело на първа инстанция. Адвокатът ми същия ден има дело пред апелативен съд и ми предлага да се явя сама, като подам молба от негово име за отлагане.
Спор няма, че едни човек не може да бъде на две места по едно и също време. Приемам и че апелативен съд е по-висша инстанция и е нормално да бъде отложено делото пред районен съд, а не обратно. Няма ли обаче практика все пак някакъв представител на възпрепятствания адвокат да се яви и да обясни причините за отлагането, а не клиента да върши това. Няма ли да погледнат твръде несериозно на мен в съда, като се явявам без защитник.
Вие как практикувате. Изкушавам се дори да се обърна към друг адвокат, но за съжаление няма гаранция, че няма да се повтори случката.
- Дата и час: 13 Дек 2024, 08:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Споделете опит
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Споделете опит
Е, не съм адвокат, но съм бил стажант в адвокатска кантора, така че имам някакъв поглед върху проблема, който поставяте.
Ситуацията описана от Вас става доста често и не бива да Ви притеснява - може да се действа така, както Ви е казал този адвокат и ще отложат делото за по-нататък. От друга страна трябва да прецените изгодно ли е за Вас като страна по това дело, то да се протаква и проточва във времето. Ако е без значение-проблем не виждам, но ако не Ви изнася-то Ви препоръчвам варианта с друг адвокат или пък да се разберете със сегашния, който е възпрепятстван да се яви-да отидете Вие лично на заседанието, да се даде ход и Вие да си изложите аргументите вместо адвоката-пречки няма.
:-)
Ситуацията описана от Вас става доста често и не бива да Ви притеснява - може да се действа така, както Ви е казал този адвокат и ще отложат делото за по-нататък. От друга страна трябва да прецените изгодно ли е за Вас като страна по това дело, то да се протаква и проточва във времето. Ако е без значение-проблем не виждам, но ако не Ви изнася-то Ви препоръчвам варианта с друг адвокат или пък да се разберете със сегашния, който е възпрепятстван да се яви-да отидете Вие лично на заседанието, да се даде ход и Вие да си изложите аргументите вместо адвоката-пречки няма.
- :-)
Много благодаря за този отговор, наистина бях доста притеснена. Делото е от такъв характер, че не е толкова важно да се бърза. И след като това е честа практика, значи ще се приеме за нормално.
Трудно ли ще се ориентирам в СРС - къде да си търся залата и т.н. Запърви път ще ходя там.
Трудно ли ще се ориентирам в СРС - къде да си търся залата и т.н. Запърви път ще ходя там.
- Е
Като влезете ще видите "будката" :-) на полицаите, а също и касите на "Биохим" и 1 банкомат -ако се озърнете ще видите и таблата, където са обявени заседанията за конкретния ден, а оттам нататък лесно ще се ориентирате, гледате № на делото, № на съдебния състав-от колко часа е и в коя зала е-ако не можете да намерите залата-питайте някой от полицаите или служителите на съда-те ще Ви упътят точно(или поне така би трябвало да е:-) ама са страшно нелюбезни, повечето от тях:-) Успех!
- :-)
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|