начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

противоконституционен закон

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

противоконституционен закон

Мнениеот ivanov_666 » 23 Мар 2016, 12:11

Здравейте колеги. Искам да ви помоля за помощ. Търся някои закон, норма или постановление което е противоконституционно и естествено защо според вас е такова. И конституционния съд не е сезиран. Ще съм ви много благодарен ако помогнете.
(моля без язвителни коментари)
ivanov_666
Нов потребител

Re: противоконституционен закон

Мнениеот Melly » 23 Мар 2016, 13:24

ivanov_666 написа:Здравейте колеги. Искам да ви помоля за помощ. Търся някои закон, норма или постановление което е противоконституционно и естествено защо според вас е такова. И конституционния съд не е сезиран. Ще съм ви много благодарен ако помогнете.
(моля без язвителни коментари)

Обикновено, след надлежно сезиране Конституционният съд се произнася с решение и с диспозитив обявява за противоконситуционна/и обсъждани разпоредби на конкретен закон.
Не ми е известно досега КС да е обявил цял закон (всички негови разпоредби) за противоконституционен.

Доста трудна задача имате, колега. Изисква ровене, осмисляне, отнасяне към Конституционна норма, която е примат по отношение на дадена разпоредба от закон, като преценката за основателност на доводите е ваша предвид така поставения въпрос.

Успех!

П.П. Искрено се надявам да не сте приел постът ми за язвителен. Напротив, нищо лично!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот rex123 » 23 Мар 2016, 16:38

ЗУТ. Нарушава се правото на частна собственост, има дискриминационни текстове и др..
rex123
Нов потребител

Мнениеот Melly » 24 Мар 2016, 02:41

rex123 написа:ЗУТ. Нарушава се правото на частна собственост, има дискриминационни текстове и др..

Дали правиш разлика между противоконституционен текст на норма и дискриминационен текст на норма, rex123... :roll: :roll: :roll:

П.П. Мислех да не пиша, ама щом си се включил, поне опитай да дадеш тълкуване на употребения от теб термин.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот emilgrigorov » 24 Мар 2016, 08:39

ЗУТ.
Всичко е забранено, докато не бъде разрешено. С конкретно изброени изключения, в чл.151.
А по-голямата част от самите изключения в чл.151, подлежат на изначално разрешение :)

...
Също така - всички закони за браншови и съсловни организации. :)
Carthago delenda est.
emilgrigorov
Активен потребител

Мнениеот ivanov_666 » 24 Мар 2016, 10:19

Аз не търся цял закон може да е постановление или норма или каквото и да било. Ако някои има нещо предвид нека наистина напише кое според него е противоконституционно и да се аргументира. Това ми е идеята като цяло.
ivanov_666
Нов потребител

Мнениеот Melly » 24 Мар 2016, 10:50

ivanov_666 написа:Аз не търся цял закон може да е постановление или норма или каквото и да било. Ако някои има нещо предвид нека наистина напише кое според него е противоконституционно и да се аргументира. Това ми е идеята като цяло.

Това домашно ли е?
Защото ако е така, няма смисъл да откриваш топлата вода. Още ти е рано.
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ivanov_p » 24 Мар 2016, 11:24

Естествено, че е домашно, само дето не се знае после изпита какви ще ги плещи?
Взимаш решенията на КС и започваш да четеш. После проверяваш как НС е променило отменените норми, като от тях поне 1/3 са пак противоконституционни.
ivanov_p
Активен потребител

Мнениеот ivanov_666 » 31 Мар 2016, 09:57

Добре. Домашно или не какъв е проблема да ми помогнете?
ivanov_666
Нов потребител

Назад към Общи дискусии