Народа е полудял в стремежа си да се скапва всичко в държавата" , в това число
и образованието. В университета- единственият по рода си у нас, където доскора завършваха добри юристи, където не се кандидатства с тест за интелигентност, където се завършва специалността с литри пот по дебелите книги... та там сега,
поради липса на реализация се стичат да кандидатстват за докторанти и асистенти десетки люде, без идея защо и с каква цел. Имат ли те вътрешна мотивация и интерес от задълбоченото научно познаване на точно определена правна материя и готови ли са да четат нон-стоп, още и още тонове книги, или това е просто каприз ? Знаят ли, че, за да преподаваш се изисква усет и голямо желание към развитието на младите хора, предаване на опит, какъвто определено липсва. В противен случай образованието на бъдещите юристи ще се срине тотално. Готовият продукт ще бъде - много четене, при несериозни условия, придружено с невъзможна конкуренция от страна на "познатите" от вузовете на "дебелия портфейл".
- Дата и час: 14 Дек 2024, 01:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълпа от докторанти в СУ.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Тълпа от докторанти в СУ.
И аз съм кандидатствал с изпит и съм залягал над дебелите книги. Не съм завършил "Единственият по рода си" университет у нас и пак имам самочувствието, че съм добэр юрист. Апропо всички мои колеги мислят така колкото и нескромно да звучи:-)
- Kose_bose
Temata e za doktorantite w SU, a ne za drugite uniwersiteti i kakwo izliza ot tam.A dokolko e "Единственият по рода си" , spor ne moje da ima! Wa6eto samo4uwstwie na dobar yurist i towa na kolegite Wi sqka6 e po-dobre da ostawite na obektiwnata precenka na wremeto i 3tite lica:-)
Best regards!
Best regards!
- slu4aen_007
moga samo da se saglasq s Kose-bose i slu4aen:v V.Tarnovo navvremeto be mnogo dobar.Petkaov li4no ni e obqsnqval,4ovek po 4ovek razni raboti.i Hrusanov.i Na4eva.4e dori i Stojnov i Stambuliev.edno se 4ete na 40 4oveka drugo e na 340????????????a i moga da mu kaga na jps,4e mi zvu4i kompleksar.navremeto Petkanov be ni kazal 4e Vis6eto e samoobrazovanie-4ete6 kolkoto ti izka6.nqma zna4enie kade si a kolko iska6 da znae6.az za dokturantite use6tam malko zavi6,a??
- niki123456789
Нещо не разбирам - многото кандидати не дават ли възможност за по-добър подбор?
- Петър Таков
Izvinqvai, no s tezi ujasni pravopisni greshki ne znam za kakvo obrazovanie pretendirash...
- aledar
- Нов потребител
Нека се пробват. но не четат ли Портал на юристите, едва ли могат да схаванат проблематиката на повдигнатите дискусии.А ако не ни цитират, значи, че не бива да им се дава никаква диплома за докторант!!
- Атанас Друмев
Ne smqtam, 4e nau4nata stepen doktor po prawo e obezatelno i preimu6testweno swarzana s prepodawatelska deinost.
- slu4aen_007
По темата нямат право да се изказват лица, притежаващи САМО диплома по право! Необходимо и безусловно изискване, за да се взима отношение по въпроса, повдигнат от jps, е и умението да се пише граматически правилно, да се чете внимателно написаното встъпително мнение по темата и да се вниква задълбочено в същината на дискусионния въпрос.
Който се чувства засегнат заради това, че "Дипломата ми е от N-ския университет, ама какво от това - нали съм добър юрист", да си отвори дискусионен прозорец и да пише там! Ще бъде навестен:-)))))
А по въпроса за наплива на докторанти в СУ - най-близката дестинация, за да направиш качествено PhD, е Англия, точка по въпроса! Колко от тукашните докторанти имат публикации в поне едно значимо издание на ЕС!? Обяснение на ситуацията е и евтинията на тукашната възможност да правиш докторат. Реалната цена в Англия е 12-15 000 GBP на година за среден университет (15-50 място в класацията за качество на образованието) или 20 и повече хиляди за някой от първите 15.
Ето това е малката разлика и голямото обяснение на парадокса, забелязан от jps!
Който се чувства засегнат заради това, че "Дипломата ми е от N-ския университет, ама какво от това - нали съм добър юрист", да си отвори дискусионен прозорец и да пише там! Ще бъде навестен:-)))))
А по въпроса за наплива на докторанти в СУ - най-близката дестинация, за да направиш качествено PhD, е Англия, точка по въпроса! Колко от тукашните докторанти имат публикации в поне едно значимо издание на ЕС!? Обяснение на ситуацията е и евтинията на тукашната възможност да правиш докторат. Реалната цена в Англия е 12-15 000 GBP на година за среден университет (15-50 място в класацията за качество на образованието) или 20 и повече хиляди за някой от първите 15.
Ето това е малката разлика и голямото обяснение на парадокса, забелязан от jps!
- LLM:-)))
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|