начало

ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност ЕСПЧ: Дисциплинарните съдилища на адвокатурата отговарят на изискванията за независимост и безпристрастност

Международна шоф. книжка

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Международна шоф. книжка

Мнениеот Cati » 28 Яну 2003, 16:59

Някой може ли да ми обясни какво представлява международната шофьорска книжка и от къде се вади. Също така ме интересува дали с българската може да се кара в чужбина и колко време?
Cati

Re: Международна шоф. книжка

Мнениеот svilen_ » 07 Фев 2003, 17:08

mejdunarodnata shofiorska knijka predstavliava edin sganat na dve kartonen list/a4/, na kojto ima vasha snimka i se izdava ot KAT. vaji do 6 meseca i ot lichen opit nikoj ne ti ia iska :). stava duma da otidesh s lichen avtomobil zad granica, a ne da uprajniavash profesia shofior v chujbina, nali? vsashnost ima osobenosti v zavisimost ot kategoriata i stranite, kadeto mislite da ia polzvate, no v KAT sreshtu snimka i taksa shte vi ubediat, che vsichko e 6. kasmet
svilen_

Re: Международна шоф. книжка

Мнениеот 777 » 07 Фев 2003, 18:38

Доколкото ми е известно нашите шофьорски книжки са със силата на международни. С българската книжка може да се кара в чужбина, колкото време пожелаеш. Единственото условие /специално за Германия/ е този, който шофира да не е със статут на постоянно местопребиваващ в страната, защото в такъв случай немското законодателство изисква да се снабди с немска книжка. Може да се допусне, че такова е изискването във всички страни на ЕС.
777

Назад към Общи дискусии