начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

дискусиите във форума

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дискусиите във форума

Мнениеот възмутена » 14 Окт 2003, 09:37

Колеги, защо всяка една дискусия във форума завършва вулгарен и ироничен тон, с това колко някой много знае и колко друг не знае и други подобни. Всеки има право на собствено мнение и становище, което е характерно за професията ни: "двама юристи, три мнения". Сега чета възмущението на колегата за взимането на 24 лв. за пълномощно и при тази дискусия същото. Не мислите ли, че изразяването на повече мнения е по-доброто, отколкото да се обиждаме един друг.
възмутена

Re: дискусиите във форума

Мнениеот SP » 14 Окт 2003, 10:35

Да, разбира се, но когато става въпрос за казус, който няма еднозначно решение.
Но когато някой колега с по-малко опит (не казвам знания, защото важен е опитът) греши в мнението си, няма нищо лошо да научи нещо от колегите си, а не да се заяжда или да се доказва......неизвестно пред кого.
И още нещо, разбира се че форумът е за това, за да изразяваме мнение, но и да понучим нещичко. Все пак не сме специалисти във всички области.
SP

Мнениеот Imperator » 14 Окт 2003, 11:22

Да,
Правилно протестирате. Явно фирмата трябва да се намеси и да отстрани недобросъвестните си клиенти.
Imperator
Потребител

Мнениеот ka » 14 Окт 2003, 14:35

напълно съм съгласна с възмутената,
повече са взаимните нападки отколкото конструктивните решения по поставен казус
ka
Младши потребител

Мнениеот georgieva » 14 Окт 2003, 14:46

I az sam suglasna s Vuzmutenata;opitah se na njakolko puti da povdigna tozi vupros po razli4ni temi,no njakoi kolegi "me porjazaha"........
georgieva
Младши потребител

Мнениеот indi_alex » 14 Окт 2003, 17:10

Съгласен съм с вас. В data.bg имат невероятно удачната практика да изтриват постове и да прекратяват акаунти на членове с подобно държание. Не съм сигурен колко е приложимо тук, но все пак може да се опита (естествено, някои ще каже, че триенето ще бъде под субективна преценка).
indi_alex

Мнениеот S ljubov » 14 Окт 2003, 23:28

Pozdravjavam vsichki, koito saumjavat da zapazjat dobrija ton v diskusiite i koito se otzovavat bezrezervno po razlichni temi, vkljuchitelno s konkretni saveti.
Nikak ne e lesno, struva mi se, pri tova tvarde dinamichno zakonodatelstvo i promenlivost na uredbata da se sledjat v detajli neshtata i vinagi da sme podgotveni. Zashtoto rabotata ni e obshtestveno znachima i otgovorna i se varshi po-leko, kogato imame vzaimnata si podkrepa.
S ljubov

Мнениеот ka » 15 Окт 2003, 08:29

мисля, че е излишно да се прави цензура от хората, които поддържат lex.bg досатъчно и по- удачно би било, всеки от нас преди да пише тук да се позамисли и да си прави автоцензура.
ka
Младши потребител

Мнениеот Тета » 16 Окт 2003, 16:35

Отдавна съм във форума и никога не съм имала впечатление, че някой се заяжда с мене, макар че винанаги е имало хора с различно от моето мнение.
Това, че някой остава с усещането, че е неразбран и наранен от думите на останалите, се дължи на виртуалната комуникация между участниците. Това съм го забелязала и в други форуми, вкл. и чуждестранни. В нета няма жестове, мимики, различна интонация.Това оказва влияние на общия тон на разговорите, а всички знаем, че не е важно само какво казваш, но и как го казваш. Не се сърди. Тук всички сме анонимни, затова никой не бива да се чувствува лично засегнат и наранен.
Тета

Назад към Общи дискусии