начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 09:24

Какво е мнението ви за обявените курсове на Института за следдипломна квалификация при УНСС.
Има ли някой, който да се е записал?
?

Re: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 09:25

Само ще ти вземат парите(то и това им е целта на тия курсове), а в замяна няма да ти дадат нищо! Похарчи си свободния финансов ресурс някъде другаде!
12345

Re: 12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 09:30

Това, което сте написали е просто едно твърдение, неподкрепено с някаква аргументация. Защо мислите така, а и не е ли удачно да си похарчиш парите, за да повишиш правната си квалификация.
?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 09:35

А защо считаш, че в ИСК към УНСС ще получиш качествено обучение?
Приятелю-там скъм слушал лекции(по право), държал съм просто смешни изпити знам кои са лекторите и как "гледат през пръсти" на работата си-можеш да приемеш по-горните ми думи не само като мнение, което не е подкрепено от личен опит и доказателства.
12345

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 09:36

Искаш да кажеш, че си завършил ЮФ на УНСС?
?

Re: КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ЗА КУРСОВЕТЕ НА ИСК ПРИ УНСС

Мнениеот 444 » 20 Окт 2003, 10:23

А има ли някой представа относно финаносвата част? Как се заплаща, колко се заплаща?
444

Мнениеот Ива » 20 Окт 2003, 10:30

Защо не назовеш някое конкретно име, а не само да оплюваш ИСК при УНСС. Не може всички да не си гледат работата. Да не би проблемът да е бил в теб?
Ива

Re: 444

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 10:31

Цената е около 200 лева.
?

Re: Ива и ?

Мнениеот 12345 » 20 Окт 2003, 10:37

Добре-щом толкова искате-запишете се на въпросните курсове, но като свършат ще е интересно да споделите после впечатленията си. Успехи и ползотворно обучение!!!!
Но беше доста тъпо да искате мнения и впечатления, а пък после да нападате хората, които са си направили труда да пишат по това, което ви интересува.
12345

Мнениеот Gero » 20 Окт 2003, 11:10

Тази допълнителна квалификация не е само за юристи, даже е по скоро за икономисти или хора завършили други специалности, които искат да подобрят правната си подготовка в определена област.
И едва ли така се взимат изпитите там, както каза 12345. Сестра ми нали учеше там и много добре знам за какво става дума. Нека някой се яви на изпит при Филчев например, пък да видим колко е лесно. И защо много от хората учат по вещно право за държавните изпити по учебника на Боянов /ректор на УНСС/ като толкова слабо се преподавало. Хайде да не почваме темата пак с тези университети. Завършил съм СУ и знам какви хора имах в курса. Сега като ги гледам са с по 6-7 г. практика и нищо не става от тях. Навсякъде има такива елементи-както студенти, така и преподаватели.
Я кажете нещо за Стойнов.............патили сме си и ние от такива:-)
Gero

az se zapisah

Мнениеот la » 20 Окт 2003, 13:24

записас се в курса "Право на интелектуалната собственост". За съжаление голяма е вероятността да пропадне, защото има само 3-4 записали се, а има изисквания за минимална бройка. Много жалко. Колебая се, ако моят курс се провали, дали да не се запиша в "Частно-правни науки".
la

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:24

Извинявай, 12345, ако въпросът ми дали си завършил ЮФ на УНСС ти се е сторил нападателен. Просто попитах, тъй като твърдиш, че си държал изпити в ИСК на УНСС, а там доколкото знам изпитва Божана Неделчева по Право на интелектуалната собственост. Именно за това и зададох този въпрос.
?

Re: la

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:26

Колко е точната цена и удължен ли е срокът, тъй като първоначално беше обявен до 17.10.2003 г.
?

Мнениеот Митко » 20 Окт 2003, 13:26

Така си е!
Митко

Мнениеот la » 20 Окт 2003, 13:28

за всеки курс е различно. "Право на интелектуалната собственост" е 183 лв. "Частно-правни науки" е 272 лв... Но мисля, че това е и най-скъпият курс. Другите са в рамките на 200лв. Срокът е до края на месеца. Ти на накво смяташ да се запишеш?
la

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:31

Мисля си, че макар да няма в момента никакво практическо приложение курса по Право на европейския съюз най-добре ще обогати правнатра ми биография. Какво е твоето мнение?
?

:)))))

Мнениеот la » 20 Окт 2003, 13:43

ако желанието ти за развитие е насочено в тази посока, разбира се, че ще е много полезно. дано поне ти имаш късмета и твоят курс да не е застрашен от провал, както моя...много ми е притеснено. с такова нетърпение чаках началото на курсовете...
la

Re: ?

Мнениеот Blagorodna » 20 Окт 2003, 13:47

Уважаеми колега,
прегледах учебния план по Право на Европейския Съюз и не смятам, че дава добра представа, за съдържанието на обучението. Аз съм изкарала такава квалификация, но към Европейския институт по публична администрация - Люксембург и смятям, че така структурирано обучението, ще Ви даде само общи представи. Запишете се в някой курс по Вашата конкретна специалност, където ще се запознаете със съответните директиви, регламенти, съвместни решения и т.н. в съответната област. Те ще Ви бъдат от полза. А това какви са европейските интитуции и начина им на функциониране можете да научите и от интернет страницата на ЕС. Освен това не е посочен кой ще е водещият лектор. В нашата страна добри специалисти в тази област са Юлия Захариева , Орлин Борисов и Терзиева, ако те са водещите лектори, тогава добре.
Blagorodna

Re: Blagorodna

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:50

Благодаря за добронамерения съвет.
Що се отнася до специалистите в ПЕС, Жасмин Попова също е сред тях., а и Божана Неделчева има спезиализации в чужбина на тази тема
?

Re: :)))))

Мнениеот ? » 20 Окт 2003, 13:52

До края на месеца има много време, така че може и да се сформират групи. Впрочем какъв е техния брой?
?

Следваща

Назад към Общи дискусии