начало

10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия 10-годишни деца ще бъдат наказвани като възрастни в Австралия

Такси

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Такси

Мнениеот mariella » 03 Ное 2003, 12:23

Привет,

Как мога да разбера дали адвокат иска да ми веме повече пари за хонорар отколкото всъщност е нормалната такса. Става въпрос за регистрация на дружество. Колко е нормалният адвокатски хонорар за тази услуга.

Мерси.
mariella
Нов потребител

Re: Такси

Мнениеот Imperator » 03 Ное 2003, 12:55

Това въобще не е услуга, защото не адвокатът регистрира дружество. Но така пишат в рекламите си, че извършват бърза регистрация.В същност лъжат клиентите си.Пазете се от подобни мошеници-адвокати!!
Imperator
Потребител

Мнениеот mariella » 03 Ное 2003, 13:26

Кой е най-удачния вариант за подход ако искам да регистрирам фирмата си? Възможно ли е сама да се справя с докуементите, нямам много добри познания в тази област.
mariella
Нов потребител

Мнениеот gogo-1 » 03 Ное 2003, 13:30

Кажи какво е дружеството за да ти кажа какъв е минималния адвокатски хонорар по Наредбата за минималните размери на адвокатските хонорари? Адвоката ще ти вземе хонорар за подготовка на необходимите документи, а за регистрацията в съда се плаща допълнително държавна такса за вписване на решението за регистрация в регистрите.
И все пак какъв вид е дружеството? АД, ООД, ЕООД или друго?
gogo-1

Мнениеот mariella » 03 Ное 2003, 13:34

Да, фирмата е ЕООД. Току що видях за тази наредба че минималната такса е 100лв. Адвокатът ми иска 250 като хонорар.

Благодаря за отговора
mariella
Нов потребител

Мнениеот badu » 03 Ное 2003, 18:14

Не смятам че ви иска много. А ако това включва и регистрация по БУЛСТАТ и регистрация в данъчната служба - попаднали сте на точен човек.
badu

Мнениеот gogo-1 » 03 Ное 2003, 18:32

Точно за регистрация по БУЛСТАТ и данъчна регистрация клиента може и сам да си го свърши и малко адвокати го правят това, защото всеки полуграмотен човек може да напише две заявления. А при положение, че средната брутна месечна заплата е 280 лева , ми се вижда малко множко за регистрация на ЕООД /което отнема не повече от 3-4 часа за изготвяне на документите/ да искаш 250 лева.
gogo-1

Мнениеот freedom » 03 Ное 2003, 19:51

Нека на забравяме с каква цел се регистрира ЕООД, после капиталът му е 5000лв. , т.е. не говорим за социално слаби и съответно за грабеж.
Това е пазар, като всеки друг. Има цени, качество........
Сигурно може да се слезе и под тази цена. На мой клиент др. колега му е взел преди 2 г. 450лв. Срещал съм и по-големи цени.
Успех!
freedom

Мнениеот mariella » 03 Ное 2003, 22:42

Благодаря на всички.

Всъщност друг адвокат ми предложи 150, така че зависи на какъв ще попаднеш. Но аз винаги бих дала повече ако видя че си върши добре работата
mariella
Нов потребител

Мнениеот адвокатче » 04 Ное 2003, 00:37

все пак има значение и как ще ви свършат работата
но това не зависи задължително от хонорара
адвокатче

Мнениеот mariella » 04 Ное 2003, 00:58

Разбира се. Но също и не е гаранция че за голяма сума работата ще бъде изпълнена по-ефикасно. Надявам се че ще мине без проблеми.

Благодаря за мненията.
mariella
Нов потребител

Мнениеот adv. Dimitrov » 04 Ное 2003, 10:59

uvajaemi gospodine "imperator", predpolagah che ste advokat ili pone jurist, no podobno vashe izkazvane napravo me uchudva!!! A ako ne ste advokat ili s juridi4esko obrazovanie /koeto e viarnoto vav vsi4ki slu4ai spored men!/, to s kakvo pravo i na kakvo osnovanie pravite podobni izkazvania! V spomenatia ot G-ja Mariella sku4ai ne vijdam vaobshte nishto izmamno i mosheni4esko ot strana na advokata, s koito se e konsultirala. Ot kade na kade shte postaviate vsichki advokati pod edin znamenatel /moshenici/.
ili iskate da kajete che vie ste nai-chestniat /ako vaobshte ste advokat/, a vsichki drugi lajat !!! Imenno takiva kato vas obarkvat horata.
adv. Dimitrov

Мнениеот мая » 04 Ное 2003, 10:59

Ако искаш може да ми дадеш някакъв имейл на който да ти пиша и да ти изпратя какви са необходимите документи, срещу 50 лева . Все пак става дума само за една оикновена регистрация, която всеки средноинтелигентен човек може и сам да си направи, след като има документите и е платил необходимите такси, трябва само да ги внесе в съответния окръжен съд и да изчака решението за регистрация. Ти можеш да ми пишеш на e-mail : maja7707@abv.bg
мая

Мнениеот gogo-1 » 04 Ное 2003, 11:16

Всеки адвокат може сам да си определи колко ще му струва труда за регистрация на ЕООД. И независимо, че капитала на дружеството е 5000лв. и фирмата няма да се регистрира от социалнослаби люде, то всеки си прави сметката. Защо трябва да даде 450лв. за регистрацията, като може да му я направят и за 150лв. А що се отнася за качеството на свършената работа, то това ще се разбере след като е станала регистрацията и вече е късно. Например един мой познат - личен лекар беше отишъл при адвокат за регистрация като такъв на индивидуална практика, а пък адвоката му регистрирал фирма за търговия със стоки. Просто се наложи да прави след това промени в дейността на фирмата, което е свързано и с времи и със средства. Но така е! Който не е ползвал услугите на адвокат, той не се е опарил от пишман-адвокати.
gogo-1

Назад към Общи дискусии