начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

17 години след трагедията -осъден милиционерът ,убил невинен

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

17 години след трагедията -осъден милиционерът ,убил невинен

Мнениеот 111888 » 16 Сеп 2015, 21:52

ето това е случаят:

"Смърт след рамбовско изпълнение на спецполицаи"
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=376949

Присъдата: http://www.vks.bg/Reshenia/1NOR333_16_09_2015.pdf

П Р И С Ъ Д А
№ 333
София, 16 септември 2015година
В ИМЕТО НА НАРОДА
Върховният касационен съд на Република България, първо
наказателно отделение, в открито заседание шестнадесети септември
две хиляди петнадесета година, в състав:
ПРЕДСЕДАТЕЛ:ЕЛЕНА ВЕЛИЧКОВА
ЧЛЕНОВЕ: РУМЕН ПЕТРОВ
ВАЛЯ РУШАНОВА
при участието на секретаря: Мира Недева
и в присъствието на прокурора: Д.Генчев
изслуша докладваното от Съдия Елена Величкова
касационно нох.дело №897 по описа за 2015 година,въз основа на
закона и данните по делото
На основание чл.354 ал.5 НПК вр. с чл.336 ал.1 т.1 НПК
ОТМЕНЯ решение по внохд.№6/2015 г. на Военно апелативен съд и
изменената с него присъда по нохд.№80/2012 г. на Софийски военен
съд в наказателно осъдителната им част и вместо това

2
П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия А. А. В. роден на 01.02.1971 г. в гр.Ч.,
българин, български гражданин, с висше образование, женeн,
неосъждан за ВИНОВЕН в това, че на 02.12.1998 г. в гр.С., като лице
от състава на полицията, по повод изпълнение на службата му,
умишлено умъртвил А. Г. М. (деветнадесет годишен), поради което и
на основание чл.116 ал.1 т.2 НК(изменен), вр. с чл.115 НК и чл.55
ал.1т.1 НК го ОСЪЖДА на лишаване от свобода за срок от СЕДЕМ
години.
На основание чл.60 ал.1 вр. с чл.61 ЗИНЗС, наказанието да се
изтърпи при първоначален строг режим, в затвор или затворническо
общежитие от закрит тип.
ОСТАВЯ В СИЛА въззивното решение в останалата му част.
ПРИСЪДАТА не подлежи на обжалване .
ПРЕДСЕДАТЕЛ :
ЧЛЕНОВЕ :
111888
Потребител

Re: 17 години след трагедията -осъден милиционерът ,убил нев

Мнениеот 111888 » 16 Сеп 2015, 22:06

17 години момчето (млад човек на 19 години!)го ядат червиите в гробът, а милиционерът ще излезе след 3,5 години за добро поведение-и то пратен в затвора след 17 години след убийството. Плюс това милиционерите се ползват с привилегии в затворите-примерно правят ги библиотекари или подобни скатавания и тн, ако изобщо влязат в затворите, щото е класика в жанра репресивния апарат да се погрижи за своите кадри - от униформената ндрангета, ако случайно бъдат осъдени -"водиш се",че си в затвор, а да си навън, ама документите са важни.
Повръща ми се от вас.
111888
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 16 Сеп 2015, 22:35

111888 написа:17 години момчето (млад човек на 19 години!)го ядат червиите в гробът, а милиционерът ще излезе след 3,5 години за добро поведение-и то пратен в затвора след 17 години след убийството. Плюс това милиционерите се ползват с привилегии в затворите-примерно правят ги библиотекари или подобни скатавания и тн, ако изобщо влязат в затворите, щото е класика в жанра репресивния апарат да се погрижи за своите кадри - от униформената ндрангета, ако случайно бъдат осъдени -"водиш се",че си в затвор, а да си навън, ама документите са важни.
Повръща ми се от вас.

Може и да си прав, но аз имам друга версия, която е не по-малко логична.
1.Ченгето 17 години се е разкарвало по следствие и съдилища. Не е много приятно повярвай ми. Мен ме разкатаваха 14 г. и накрая прекратиха делото поради изтичане на абсолютна давност. После ми платиха някакво обезщетение за неразумния срок на делото и толкоз. Вероятно и на полицая ще платят.
2.Загубил е работата си и ще трябва да плаща обезщетение на роднините. Кофти, не мислиш ли?
3.Попадайки в пандиза не е задължително да излезе по-рано и познай как останалите ще му се зарадват. Хич не ми се иска да съм на негово място. "Първоначален строг режим" как ти звучи?
4.Това "водиш се" го забрави. Ако беше така братя Галеви нямаше да бягат вдън гори Телилейски. :D
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот sterster » 17 Сеп 2015, 09:17

koлко взе :arrow:
sterster
Потребител

Мнениеот ilian_todorov » 17 Сеп 2015, 12:00

sterster написа:koлко взе :arrow:

Всъщност за наказателното дело (приключи в края на 2010 г.) не съм взел още нищо. Тогава още нямаше тия поправки, които излязоха през 2012 година. За гражданското дело (приключи 2013 г.) обаче, което беше спряно поради това, че срещу мен имаше нак. производство от МП ми платиха скромната сума от 2670 лева. Сега докато не са минали пет години трябва да заведа дело срещу РС - Плевен и Прокуратурата на РБ за воденото срещу мен нак. дело в неразумен срок на основание чл. 49 от ЗЗД, във връзка с Конвенцията за защита правата на човека и основните свободи. В Плевен обаче никой не се наема да го води това дело и търся адвокат от друг град.
ilian_todorov
Активен потребител

Мнениеот 111888 » 12 Ное 2015, 23:25

Полицай избяга, за да не лежи 7 години за убийство
След като чу присъдата, Александър Вълков се покри
http://www.blitz.bg/news/article/374417

"Полицай, бивш служител на секретно звено в МВР, се покри от правосъдието, след като получи 7 г. затвор за убийство на 19-годишен младеж, станало през 1998 г. 44-годишният Александър Александров Вълков е обявен от МВР за общодържавно издирване на 18 септември т.г. Два дни по-рано, на 16 септември, Върховният касационен съд (ВКС) слага точка на дело, продължило 17 г., съобщава "24 часа".
В съдебната зала магистратите четат присъда пред смаяния Вълков. Те го пращат в затвора за смъртта на младата футболна надежда Айредин Мустафов от град Славяново, Плевенско. До този момент ченгето не е прекарало нито ден в ареста, дори напротив - до 2012-2013 г. продължава да работи в МВР. От вътрешното ведомство обаче отказаха да съобщят докога Вълков е бил техен служител.

В деня след присъдата служители на съдебната охрана го търсят на всички известни им негови адреси, но от Вълков няма и следа.
Айрадин Мустафов

За изчезването му е уведомена Софийската градска прокуратура, която сигнализира МВР. Така само за часове бившето спецченге попада в групата на издирваните бегълци от правосъдието. “Може да се укрива в страната, може да е напуснал границата, но е факт, че го няма вече почти 2 месеца”, коментира магистрат.

С присъдата си от 16 септември Първо наказателно отделение на ВКС отменя решение на Софийския военноапелативен съд от т.г. С него военните съдии променят обвинението на Вълков от убийство, извършено в състояние на силно раздразнение и афект, предизвикани от пострадалия с насилие или тежка обида, в убийство по непредпазливост.

На това основание магистратите с пагони решават, че Вълков няма да лежи в затвора поради изтекла давност. ВКС обаче преобръща процеса, като казва, че не само давността не е изтекла, но бившият полицай трябва да отиде в затвора за 7 г. за умишлено убийство.

“Присъдата бе прочетена пред самия Вълков. Тя изненада всички ни”, каза адвокат Александър Кашъмов, един от поверениците на семейството на Айредин.

Александър Вълков се сдобива с обвинение за смъртта на 19-годишния младеж още преди 17 г. Делото обаче е типичен пример за бавно правосъдие. Прекратявано е 12-13 пъти от военната прокуратура.

Делото, както и самата случка са обвити в мъгла. Дни след смъртта на Айредин през декември 1998 г. се появява съвсем оскъдна информация./БЛИЦ
"
111888
Потребител

Мнениеот petttto » 20 Ное 2015, 13:59

Тя много сложна Изображение Изображение Изображение
petttto
Младши потребител

Мнениеот nk7702n » 20 Ное 2015, 18:15

111888 написа:http://legalworld.bg/48565.policaj-ubil-momche-predi-17-g-izbiaga-za-da-ne-leji-7-g-v-zatvora*.html

И сега какво? Не разбрахме кои са добрите и кои са лошите в твоята сага? :roll:
nk7702n
Старши потребител

Назад към Общи дискусии