Ще ви разкажа една история която е нещо доста срещано в днешно време в България . Как може да бъдеш жертва и в същото време по никъкъв начин да не може да получиш защита или помощ .На тези които ще прочетат разказа ми до край ще бъда благодарен ако ми предоставят съвет за противодействие а ако желаят могат да посочат начин как мога с нещо да бъда полезен на други такива жертви .
Съпругата ми е жена прехвърляща средната възраст с повече от тринайсет години трудов стаж в сверата на производството на вредни химикали десетина години стаж в хранителновкусовата дейност към момента работи като персонал от кухненски блок на болнично заведение .И двамата имаме средно-техническо образование и допълнителни квалификации за втора професия. Имаме двама сина с средно и полувисше образование, работящи и също като нас неосъждани и съвестни работници. Имаме си собствено жилище извоювано и изплатено с много труд и пот.
Това го пиша за да са наясно всички , че сме обикновенни хора не бизнесмени укриващи данъци или неплащашти осигоровки или държавни такси неграмотни хорица.
Не живеем от помощи или социялни грижи. Дейни хора участващи в дейния живот на тази държава.
Сега конкретно на въпроса. О средата на миналата година по телефона започнахме да получаваме обаждания от колекторски фирми за дължими суми на мобилните оператори , заплахи с съдия изпълнители конфискация и дори осъждания за връщане на пари без да сме присъствали на дело. Преди коледа едно такова позваняване ме ядоса много и когато вечерта се прибрахме вкъщи седнах да поговорим с жена ми защото нея търсеха от тези фирми. Тогава разбрах че една наша комшиика на име ЮЛИЯ (пиша името за да се днае истината) която работеше като кредитен консултант от тези които обикалят домовете на хората и им носят парите на ръка към много известна фирма се е примолила на жена ми да подпише с нея договор за заем за да може Юлия да си изпълни месечният план и после щяла да върне парите изобщо само данните и снимка на личната карта и трябвали и никой нямало за нищо да ни безпокои спокойно защото всичко било проверено. Правилно се досещате че не глупавата ми а наивната ми вярваща в хората жена и предоставила през 2010г. Такова копие на личната си карта. Проблеми нямало доста време. В началото на миналата година десетина души (по точно трима мъже и осем жени) от квартала работещи на трудов договор хора започнаха да се оплакват от удръжки от липса на средства и всички те приятели и познати от едно обкръжение Юлия изчезна от квартала безследно почнахме и ние да получаваме обаждания в частност жена ми. Ядосан на глупоста която е сътворила и на факта че не е споделила на другия ден отидох в офис на единият оператор описах в жалба проблема тоест че женами не е подписдвала договор а дължи крупна сума пари и работите са отишли до съдия изпълнител месец по късно получихме писмо от същият оператор с уверение че не дължим нищо и никой няма да ни притеснява от тяхно име пазим писмото с печат и изходящ номер съдържащо и уверение че ще бъдат на наше разположение ако решим . Съответно съпругата ми отива в същият офис който е в непосредствена близост до дома ни за да се извини на момичетата че в деня когато съм пускал жалбата с нея съм се държал вулгарно и непристойно . Какво обаче става в офиса след камара сладки приказки с госпожиците и предоставят пакет за активиране и и казват че пакета съдържа неограничени услуги и ако реши да го ползва таксата ми е по няма и лев на ден казват и дори че този стартов пакет струва 15 петнадесет лева но тя няма да го плаща дори ще получи касова бележка че е платен без да е дала нищо. Вечерта научавам за тази сделка предколедна на съпругата ми казвам и че това е грешка оказасе даже че са я помолили да подпише някъкви договори че е получила този пакет и тя говорейки си общи приказки с мацетата подписва . До тук добре обасних и че това не е добре и че при следваща възможност трябва да върне пакета в офиса заедно с касовата бележка . Так започна дългата коледна ваканция новата 2016 година после улисан в хода на работният процес съвсем забравих за прибраният чисто нов стартов пакет в шкафчето . Докато един ден в края на януари ми звънна телефона а той е регистриран на името на съпругата ми и женски глас ми обясни че ми се обаждат от колекторска фирма относно задължение към същият оператор на стойност 50 петесет лева че следвал запор дело и така нататък за което женами да изберела по добрия варянт да внесела сумата незабавно.
И така с този оператор а освен него има още един с крупна сума кредитната институция където е работила Юлия също иска да заплатим дълг над 4000 лв и лихви дори а от скоро обажданията станаха ежедневие амбицирал съм се и в скоро време ще потърся варянт да спра за известно време работата си и да организирам хората от квартала които са с запор на заплатите като моята жена и които са жертви на тази Юлия да тръгнем да търсим от Държавата и институциите съдеиствие и помощ за решаване на проблемите ни. Не знам точно към кого и коя институция да се обърна и да насоча хората на мисля да започнем с жалба до полицията и до прокуратурата. Вкрайна сметка нали плащаме цял един живот данаци и такси за да ни се гарантира правата и защитата като граждани а не да чуваме когато стане нещо Съжаляваме но закона не е нарушен или Това не е от нашата компетентност
- Дата и час: 23 Ное 2024, 06:45 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Злоупотреба с данни
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
1 мнение
• Страница 1 от 1
1 мнение
• Страница 1 от 1
|
|