начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Въпрос относно "отговор" на отговор на искова молба

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос относно "отговор" на отговор на искова молба

Мнениеот kristinads » 06 Мар 2017, 11:54

Здравейте, обръщам се за съвет и насока към компетентните потребители!

Накратко - Аз съм майка на дете на 1г. С бащата на детето нямаме брак, то е припознато от него. След кратко съвместно съжителство изпълнено с тормоз се разделихме.

Имам подадена искова молба за издръжка и родителски права. Още не е минало първо заседание по делото, но понеже човека е агресивен, а детето ми малко съдийката вече ми издаде привременни мерки, които ме устройват идеално.

Ищеца е подал отговор на исковата ми молба, който е писан от трето лице. Не го е писал нито той, нито адвокат в следствие на което отговора е един куп лъжи, пълни с абсурдни фактически грешки. Даже не става ясно какви са неговите претенции.

Аз лесно мога да оборя "отговора на исковата ми молба" но не съм юрист и ако нахвърля моите твърдение ме е страх, че няма да ги вземат под внимание и ще стане като едно безкрайно заяждане на двете страни!

Има ли такава практика за оспорване на твърденията в отговора на искова молба? Какво трябва да фигурира вътре? Как трябва да бъде юридически издържано за да го приеме съда? Мога ли да включа доказателства? Какви юрид. термини е хубаво да използвам?

Моля за помощ!
kristinads
Нов потребител

Re: Въпрос относно "отговор" на отговор на искова молба

Мнениеот teogeo » 06 Мар 2017, 13:03

kristinads написа:Здравейте, обръщам се за съвет и насока към компетентните потребители!

Накратко - Аз съм майка на дете на 1г. С бащата на детето нямаме брак, то е припознато от него. След кратко съвместно съжителство изпълнено с тормоз се разделихме.

Имам подадена искова молба за издръжка и родителски права. Още не е минало първо заседание по делото, но понеже човека е агресивен, а детето ми малко съдийката вече ми издаде привременни мерки, които ме устройват идеално.

Ищеца е подал отговор на исковата ми молба, който е писан от трето лице. Не го е писал нито той, нито адвокат в следствие на което отговора е един куп лъжи, пълни с абсурдни фактически грешки. Даже не става ясно какви са неговите претенции.

Аз лесно мога да оборя "отговора на исковата ми молба" но не съм юрист и ако нахвърля моите твърдение ме е страх, че няма да ги вземат под внимание и ще стане като едно безкрайно заяждане на двете страни!

Има ли такава практика за оспорване на твърденията в отговора на искова молба? Какво трябва да фигурира вътре? Как трябва да бъде юридически издържано за да го приеме съда? Мога ли да включа доказателства? Какви юрид. термини е хубаво да използвам?

Моля за помощ!

Здравейте,

не си правете експерименти / самоделки и "самиздат"-и, преклузиите са тежки. Мине ли срокът за отговор, не направите ли нужните фактически възражения - дотам, хлопва мандалото. После, при един неуспешен изход на делото за Вас, не можете наново да ги твърдите тези неща. Играете хазарт...
Аватар
teogeo
Активен потребител

Re: Въпрос относно "отговор" на отговор на искова молба

Мнениеот nikodim77 » 06 Мар 2017, 13:04

На въпроса Ви: Да, има "становище (писмено) по отговора на ИМ". Но!
Така както представяте нещата, ще си позволя един съвет: Обърнете се към АДВОКАТ!
Наистина при становище от Ваша страна може да допуснете редица грешки, които да се отразят негативно на защитата Ви. Щом казвате, че отговорът му е куп "белетристики", ако и Вие допуснете такива, нещата няма да се погледнат добре от съда. Що се отнася до "под внимание" Съдът взима под внимание всичко, което му се представи, особено при дела от рода на Вашето.
Успех!
nikodim77
Активен потребител

Назад към Общи дискусии