начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Колко струва подялба на имот, ток и вода?

Казуси за недвижими имоти

Колко струва подялба на имот, ток и вода?

Мнениеот val4o123 » 05 Яну 2022, 10:10

Здравейте. Може ли някой, който има опит с поделбите, да ми обясни колко пари би ми изляло дело, целящо подялбата на имота, както и разделянето на тока и водата, така че тока и водата да не са общи?

Въпроса се отнася за всеки разход, включен в процеса по подялбата.
val4o123
Младши потребител

Re: Колко струва подялба на имот, ток и вода?

Мнениеот ivan_lawyer » 05 Яну 2022, 11:35

Има няколко вида подялби, може да е чрез съда, може доброволно.

Отделно - може да се си останете собственици, но на Вас да Ви дадат един етаж, на другият - друг.

Всякакви варианти има, а може да се съдите - което не е приятно.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот val4o123 » 05 Яну 2022, 14:35

ivan_lawyer написа:Има няколко вида подялби, може да е чрез съда, може доброволно.

Отделно - може да се си останете собственици, но на Вас да Ви дадат един етаж, на другият - друг.

Всякакви варианти има, а може да се съдите - което не е приятно.

Става въпрос за съдебна делба, тъй като човека е заядлив и не иска доброволно, защото обича да дразни. Колко пари би ми струвало, ако е съдебно?

И не можах да разбера, какъв адвокат ми е необходим? Нужно ли е адвоката да бъде евтин или е задължително да наема силен адвокат, който е и скъп? Питам, защото не знам подялбата дали е обикновено дело, с което всеки адвокат може да се справи, или е нужен опитен адвокат, тъй като има тънкости, с които не всеки адвокат може да се справи.
val4o123
Младши потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 06 Яну 2022, 01:53

Цената се определя от цената на имота, но трябва да се плати 400 лева на адвокат, процент към съда, това става - най-накрая, прави се и експертиза около 200 лева.

Адвокат трябва - поне да определи квотите, иначе - делбата е най-сложната материя - ако наскачат други адвокати, става сложно. Тоест - ако почнат контра-аргументи, както е навсякъде, ще стане дълъг процес.

И скъп и евтин адвокат е еднакво. Скъпият ще Ви вземе повече, но - ще свърши същото като услуга, в случаят не препоръчвам скъп - защото - ако не връща обаждания, и-мейли, прави се на зает, ще се изнервите, Вие си решавате. Евтиният - ще се разтърчи, има вписване в Агенцията за имоти, да се ходи до данъчното преди това, след което се чака дълго време.

Съдията като насрочи дело, се чакат призовки, тоест - това отблъсква адвокатите от тези дела.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Имотни казуси