начало

Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева Изнудван от Нотариуса гръцки бизнесмен осъди прокуратурата за 50 000 лева

naemateli

Казуси за недвижими имоти

naemateli

Мнениеот mi4ka » 04 Ное 2005, 21:54

Zdravejte.Mnogo bix isla ako mogete da mi kagete kakvo da pravja sled kato v gili6te,koeto imam zapazena nasledsvena 4ast s o6te edin susobstvenik sa se nanesli naemateli,koito givejat ve4e blizo 10 godini v tozi apartament i ne ni pla6tat nikakuv naem i naj vagnoto e 4e njamat podpisan dogovr s nas a s baba mi kojato ne e nikakuv sobstvenik.V momenta te ne gelajat da napusnat gili6teto,sled kato nie pokazaxme dokument za sobstvenost.Te kazvat 4e tova tjax ne gi interesuva i 4e imat podpisan dogovor s babata m/u tjax si.Kakvi sa zakonite v takuv slu4aj i kak e redno da postupime.Predvaritelno Vi blagodarja za okazanata pomo6t.M.Marinova
mi4ka

Мнениеот Гост » 06 Ное 2005, 15:53

побързайте,щом саблизо10 години да не ви изненадат неприятно.можете с иск наневладеещият собственик срещу владеещият несобственик да защитите товасвое право.пред районен съд,по добре отидете при адвокат ще стане лесно.
попитайте ги какъв е договора?ако е занаем можете даискате да се развали последния,защото не са ви плащали наем.да претендирати и претърпени вреди.да си искате ии законната лихва.успех
Гост

Мнениеот dikobraz » 06 Ное 2005, 20:41

ми4, първо бих запитал на какво основание договора на наемателите е с бабата, може би тя е предишен собственик.
второ на какво основание вие сте собственици. може би бабата да ви е продала /приписала/ апт. като е следвало да ви уведоми че има наематели, тогава вие сте се съгласили със ситуацията и навярно с факта че бабата прибира парите.
ако вие сте го придобили с покупка дори и да сте знаели че има наематели вие сте собствениците и вие решавате какво да правите. за да излязат законово първо им връчете нот. покана. а след това си издействайте изп. лист.
ако апт.е с ползване от страна на бабата то тя се разпорежда с него. може тя да живее, може да го дава.
dikobraz

naemateli

Мнениеот mi4ka » 11 Ное 2005, 18:45

Zdravejte.Mnogo,Vi blagodarja za suvetite,no samo iskam da uto4nja 4e as pridobivam po nasledstvo tozi apartament,a dogovora e podpisan ot babata,no tja e napravila darenie na sina si bez klauza/bezvuzmezno/ili,ako trjabva da buda po to4na nejnijat suprug darjava tova gili6te na sina si.Sled negovata smurt sme dvama naslednika,no blizo 10 godini babata ni uverjava6e 4e i tja ima djal v tozi apartament.Sled mnogobrojni dokumenti za sobstvenost,pri vsi4ki instituzii i t.n.stana jasno 4e drugi sobstvenizi osven nas ne figurirat za tozi imot.Otdelen e vaprosa,4e tja e zabludila i naematelite,koito otkazvat pri predpologenie,4e nie predstavjame dokumet za sobstvenost na tozi imot da osvobodjat gili6teto sled kato ne polu4avame i naem ot tjax.Te pokazaxa 4e ima podpisam dogovor m/u tja i babata,no ne e noterialno zaveren i otkazvat da ni dadat tozi nevaliden za nas dogovor.Moge li da se podade galba i kum koja instituzija da se oburnem?Blagodarja,Vi predvaritelno za sudejstvieto.Marinova
mi4ka

naemateli

Мнениеот mi4ka » 21 Ное 2005, 10:09

Zdravejte.Iskam da Vi blagodarq za tova koeto mi napisaxte i dnes s goljam zor se oturvax ot tezi naemateli,koito se okaza 4e ne sa si pla6tali smetkite ot april mesez za voda i parno.No vse pak sum spokojna 4e se oturvaxme ot tqx.O6te vednu6 Vi blagodarq i uspe6en den na vsi4ki. :)
mi4ka

Назад към Имотни казуси