начало

ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС ВСС умува трябва ли да ограничи част от правомощията си след решението на СЕС

мога ли да продам имот,който ми е прехвърлен срещу гледане и

Казуси за недвижими имоти

мога ли да продам имот,който ми е прехвърлен срещу гледане и

Мнениеот гост » 06 Фев 2006, 18:56

Преди 5 месеца баба ми ми прехвърли земеделска земя , цитирам:"... срещу грижите положени досега /=от мен като приобретателка/ и задължение да поеме издръжката и гледането... лично или чрез трето лице,като й осигури нормален и спокоен живот,такъв,какъвто е водила досега-докато е жива" .
При положение ,че и баба ми като прехвърлителка на този имот е съгласна да го продам, как най-точно и бързо да стане това, без да се обременява третото лице купувач?
Възможен ли е вариант да върна имота на баба ми и едва тогава тя да го продаде или това би било възможно само в една сделка,като задължението за гледане и издръжка си остане за мен лично,а не за купувача?
Благодаря предварително !
гост

Мнениеот ззз » 06 Фев 2006, 19:28

Няма пречка Вие самата да продадете имота, той си е Ваш не е обременен с тежести. Задължението Ви да я гледате и издържате не отпада с продажбата.
ззз

Мнениеот Рая » 06 Фев 2006, 21:31

Колегата е абсолютно прав.Задължението Ви за издръжка и гледане не е обвързано с имота,така,че дори и той да бъде отчужден,Вашето задължение си остава!
Рая

Мнениеот maycheto » 06 Фев 2006, 22:52

Обърнете внимание само дали в нотариалния акт не е вписано, че бабата си запазва право на ползване. Ако е така - ще трябва и нейното съгласие.
maycheto
Младши потребител

...мога ли да продам........

Мнениеот гост » 07 Фев 2006, 13:22

Благодаря Ви за полезните и при това експресни отговори!
гост

Назад към Имотни казуси