начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Изпълнителен лист при ДЕЛБА-???

Изпълнителен лист при ДЕЛБА-???

Мнениеот младежа » 07 Апр 2004, 08:48

Колеги , трябва ли да се снабдявам с изпълнителен лист , след като с влязло в сила съдебно решение имота е изнесен на публична продан?
Самото решение не е ли " друг акт" по смисъла на чл.323 ал.1 ГПК ?
Благодаря за мненията Ви.
младежа

Re: Изпълнителен лист при ДЕЛБА-???

Мнениеот кондо » 07 Апр 2004, 09:11

Според мен,САМО за по -лесно ще ти е да си извадиш изп.лист; иначе доколкото знаям няма съдебна практика в този смисъл.
кондо

Мнениеот 64645 » 07 Апр 2004, 10:23

Ако ти се кара с ъс съдия -изпълнителя- вдигни му нервите без изпълнителен лист.
64645

Мнениеот младежа » 07 Апр 2004, 16:05

Абе, колеги Вие вадите ли си изпълнителен лист или не.....???
младежа

Мнениеот готина » 08 Апр 2004, 08:29

Никога не съм имала такъв проблем защото си вадя изп.лист-защо не си извадиш, какъв е проблема?
готина

Мнениеот младежа » 08 Апр 2004, 17:31

Проблема е,че имота е доста голям и скъп/ резиденция/ и ще ме друснат с такса за изваждане на изп.лист........
младежа

Мнениеот kim » 13 Апр 2004, 08:23

Аз мисля ,че ще трябва да си извадиш- иначе може и да не си вадиш, но няма да имаш изпълнителен титул.
kim

Мнениеот Златева » 13 Апр 2004, 10:04

Трябва да се снабдите с изпълнителен лист. Вярно е, че решението за изнасяне на публична продан е конститутивно, но такава е практиката на съдилищата - поне във Варненски районен и окръжен. Аз съм имала подобни случаи. Считам, обаче, че тази практика не е правилна. Изпълнителен лист следва да се издава само въз основа на осъдителни решения. Решението за изнасяне на публична продан е конститутивно, но подлежи на изпълнение и би следвало срещу представяне на официално заверен препис от това решение с извършено отбелязване да се образува изп. дело именно на това осноние - чл. 323, ал. 1, предл. 2 от ГПК - "друг акт, подлежащ на изпълнение". Само че как ще се разбереш със съдия-изпълнителя, не знам. Аз имах още по-заплетен случай - 3 месеца ВРС и СИС си водиха кореспонденция по повод привеждане в изпълнение на определение за приемане на наследство по опис.
Успех!
Златева
Златева

Назад към Изпълнително и обезпечително производство