начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Възможно ли е...?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Възможно ли е...?

Мнениеот Надя » 08 Апр 2004, 10:29

Колеги, моля кажете възможно ли е следонто. Начинаещ юрист съм. Имам възможност да започна работа като юрисконсулт на тр. договор. Като начало е добре, но възнаграждението е много, много ниско. Както и да е . В същото време една позната, която има частна фирма, има нужда от юрист за обслужване на предприятието - административно - договори, заповеди и др. Възможно ли е да съм на трудов договор и в същото време по граждански договор за пр. обслужване да бъда в частната фирма, без да съм адвокат. Знам, че е възможно да съм на втори тр. договор, но ме интересува дали може на граждански. Предварително благодаря.
Надя

Re: Възможно ли е...?

Мнениеот donna2 » 08 Апр 2004, 11:03

има едно много интересно заобикаляне на закона -чл. 114 от КТ това с оглед процесуалното представителство и граждански договор регламентиращ изготвяне на договори ,заповеди и др. подобни - не съм му фен на това което написах ,защото по мое мнение юрисконсулта си е само на трудов договор ,той не е адвокат ,но това което ви написах съм го виждала и засега минава
donna2
Потребител

Мнениеот Надя » 08 Апр 2004, 13:14

Да, но договорът по чл. 114 Кт - 5 раб. дни или 40 часа месечно пак е трудов. Интересува ме дали може да се оформи договорт като граждански, едни вид като договор за изработка - поставяне на определена работа - договори заповеди. И евентуално може ли с граждански договор да се осъществи процесуално представителство, без да си адкокат.
Надя

Мнениеот donna2 » 08 Апр 2004, 13:40

не естествено
donna2
Потребител

Мнениеот s » 08 Апр 2004, 13:57

В тази вразка Донна аз искам да те питам възможно ли е да си вписан и да си на трудов договор?
А на въпроса на Надя мисля, че може да имаш граждански и трудов договор едновременно.
s

Мнениеот maria01 » 08 Апр 2004, 14:22

С граждански договор не може да си процесуален представител , ако не си адвокат - трябва да си служител /чл.20 ГПК/.
ЗА забранява на адвокатите да работят по трудов договор, но има хора, които работят - явно никой не следи служебно и не се предприема нищо срещу тях, но не е редно.
maria01
Потребител

Мнениеот donna2 » 08 Апр 2004, 14:54

ако си адвокат не може да работиш на трудов договор
donna2
Потребител

Назад към Взаимопомощ