начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

дело за лихви

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дело за лихви

Мнениеот Пстрадал » 17 Апр 2004, 21:50

Спечелих дело срещу общинaта да ми върне неправомерно взети пари,но адвокатката не е писала в иска лихви и неустойки.Даже е забравила и хонорара си.Повече от година след подтвърждението от ВКС ми преведоха около 25% от сумата.

Въпроса ми е мога ли да заведа отделно дело за лихвите и евентуално за неустойки срещу общината и дали мога да поискам Общината да ми плати парите на веднъж?
Пстрадал

Re: дело за лихви

Мнениеот Камен » 18 Апр 2004, 23:33

Мисля.че може да се заведе дело и за лихвите и неустойките,а и за пропуснати ползи.Би трябвало да се спечели,щом като веднъж са присъдили във ваша полза.
Нямам опит в подобни дела,а практиката е по-меродавна от теорията.
Камен

Мнениеот adviser » 19 Апр 2004, 00:55

Искът е допустим. Но все пак вж. чл. 119 от ЗЗД. Готов сам да Ви водя делото.
adviser

Мнениеот Anastassia Terzieva » 19 Апр 2004, 11:28

zdraveite
mojete da zavedete delo za lihvite, koeto pri polojenie che ste spechelili deloto za glavnicata ne e goliam problem
neustoikata se dalji samo ako ima izrichno ugovorena takava, koeto v sluchaia pr4edpolagam ne e taka
mojete sushto da gi sudite i za obezshtetenie za vredi,
Anastassia Terzieva

Мнениеот gogo6 » 21 Апр 2004, 23:41

Da ama vij davnostta po 111 ZZD-3 god.
gogo6

Мнениеот Patarok » 27 Апр 2004, 23:23

Ако не е минала тригодишната давност за лихвите може да осъдите общината,но добре е да не жи веете вече там.Може да поискате и обещетение от адвоката си,който не е защитил вашия интерес по най-добрия начин.Време е да видим и такова дело.Некадърните адвокати(обикновенно бивши ппокурори или следователи) е време да бъдат поразчистени.
Patarok

Мнениеот Карскочев » 29 Апр 2004, 21:47

Въпросъ е от кой момент започва да тече този тригоишен давностен срок?
Карскочев

Назад към Взаимопомощ