начало

Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото Прокуратурата обмисля дали да поиска отново Европейска заповед за арест за Петьо Еврото

nedeesposobnost

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

nedeesposobnost

Мнениеот wera » 27 Юли 2004, 12:29

Po kakav nachin i s kakav dokument sledva da se ustanovo nalichieto na nevazmojnost da razbira i rakovodi postapkite si vazrasten chovek, ot koeto se vazpolzvat savsem stranichni na semejstvoto mu lica - toj veche se e razporedil s lichen imot v tjahna polza.
Moje li da podam jalba sreshtu tjah - kam kogo da se obarna - kam policiata ili kam pkokuraturata?
Blagodarja
wera

Re: nedeesposobnost

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 12:49

Заведете дело за под запрещение ,ако действително не разбира свойството и значението на постъпките си , производството се гледа на ОС ,ще му назначат настойник при ограничено запрещение /тогава е в режим на непълнолетен / или попечител при пълно запрещение /режим на малолетен /
По делото ще се назначи експертиза за да се докаже че наистина възрастния човек е в състояние да не разбира свойството и значението на това което върши ,е разбира се ако се окаже че не е така съда няма да го постави под запрещение

тогава струва ми се че ще можете да искате и унищожаване на сделката
донна2

Мнениеот донна2 » 27 Юли 2004, 12:53

нещо съм изтрила дописвам

поставители ли лицето под запрещение тогава струва ми се че ще можете да искате и унищожаване на сделката
донна2

Мнениеот Гери » 27 Юли 2004, 13:28

Настойник се назначава на лица поставени под пълно запрещение, а попечител на ограничено. Във всеки един случай съда е властен да прецени сам дали става въпрос за пълно или ограничено запрещение. Освен, че ще се направи СПЕ самото лице, чието поставяне под запрещение се иска ще бъде разпитано и лично от съда.
Гери

Мнениеот donna » 27 Юли 2004, 13:49

да права си за настойник/попечител
donna
Старши потребител

Мнениеот donna » 27 Юли 2004, 13:52

това лице да не би да е ваш близък роднина , присъствала съм на такова дело грозна картина да искаш да поставиш родителя под запрещение само заради някакви имоти и то само защото не е съгласен със децата си
donna
Старши потребител

Мнениеот Гери » 27 Юли 2004, 13:55

Съгласна съм, че тези дела са ужасни :(
Дори за адвокатът е много неприятно, от опит го казвам!
Гери

Мнениеот wera » 27 Юли 2004, 14:05

Mnogo Vi blagodarja za savetite!
Stremejat mi e da se predotvtari vazmojnostta zanapred tezi lica da se oblagodetelstvat za smetka na semejstvoto. Spopred mene ima vazdejstvie varhu voljata, varhu psihikata mu - ne e izkljucheno da mu slagat neshto v napitki ili hrana, zashtoto prekarvat mnogo vreme zaedno izvan kashti.
Tova vazdejstvie dovejda spored mene i do razstroistvo na saznanieto.
Iskam da ogranoicha kontakta na tezi hora s nego - kakav e zakonniat red za tova?
Molbata za postavjane pod zapreshtenie iziskva li izlgane na fakti ili e dostatachno prosto iskane?
Podava se pred okrajen sad , taka li?
Kakvi biha bili razhodite za tova?

Blagodarja oshte vednaj!
wera

Мнениеот Иван » 27 Юли 2004, 14:36

Пишете на кирилица, ако обичате!

Не съм съгласен, че ако се образува дело за поставяне под запрещение сделката ще може да бъде унищожена. Ще може да се иска унищожаването й едва след смъртта на лицето, но ще трябва по безспорен начин да се установи, че то не е могло да разбира или да ръководи действията си.
Поставянето под запрещение има действие за в бъдеще.
Иван

Мнениеот donna » 27 Юли 2004, 14:51

делото за поставяне под запрещение е много тежко дело както ви написах гредасе на окръжен съд ,за хонорара ще се разберете с адвоката
но не можете да забраните на един човек да се среща с други хора
donna
Старши потребител

Мнениеот BlaueAugen » 29 Юли 2004, 15:41

Иван е прав - приживе само продавачът може да иска унищожаване.
BlaueAugen

Назад към Семейни казуси