начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Служебна защита?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Служебна защита?

Мнениеот нов » 24 Окт 2004, 11:11

Колеги, знае ли някой как се заплаща служебната защита като особен представител на дете по Закона за защита на детето?
нов

Re: Служебна защита?

Мнениеот gega » 24 Окт 2004, 12:48

По наредбата за мин. адв. възнагражд. - това следва от новия ЗА, но всъщност малцина са тези съдии, прокурори или следователи и дознатели, които прилагат ЗАКОНА. Ще ти дадат 30-на лева и шапка на тояга:))))))
gega

Мнениеот Гери » 24 Окт 2004, 13:26

О, аз присъствах на сладък купон в СГС, един колега си искаше хонорара по наредбата, тъй като освободил клиентите си на основание чл.38 ЗАдв., отбеляза все пак съда да има предвид тежестта на делото... и си намекна за по-голям хонорар.
А един колега в СРС директно си каза 400 лв. за служебна :)))) преди съдията да си е отворил устата :)
Гери

Мнениеот gega » 24 Окт 2004, 13:30

Браво, само така ще се постигне някакъв напредък!
gega

Мнениеот Гери » 24 Окт 2004, 13:37

Сладур беше дедето, мен да си призная ме е срам да взимам служебни...
Иначе имам 2-3 по чл.38 от ЗАдв., но дори не мисля да си искам хонорара по тях.
Гери

Мнениеот ippon » 24 Окт 2004, 19:57

договора за правна помощ и съдействие е договор за поръчка,той следва да се сключи между адвоката и съда веднага след даване на ход на делото и да се уговори хонора между страните,.Адмирирам колегите,които отстояват инитересите си пред съда и не приемат хонорарите да са в несъответствие с Наредба -1 и сложността на делото.
ippon
Потребител

Назад към Взаимопомощ