начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Собственост по параграф 4

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Собственост по параграф 4

Мнениеот ianislava_sh » 26 Мар 2009, 13:21

Здравейте колеги,
Моля за вашето мнение по следният казус:
Мой клиент е закупил 1994 имот от община Варна, до момента не го е ползвал. Сега наследниците решават да влязат във владение, но реституираните собственици имат въвод във владение от 2004г. Първата стъпка която предприехме е вписване в разписните листи на съответното кметство, след това изготвяне на план за новообразувани имоти и собственици който пуснахме в кметството.
Моля да дадете вашето мнение за развитието на казуса, какво мога да направя в повече от това което съм предприела?
Благодаря Ви!
ianislava_sh
Нов потребител

Re: Собственост по параграф 4

Мнениеот milletti » 30 Мар 2009, 15:46

Чл.108 ЗС. Поне така, както сте го описали.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот ianislava_sh » 30 Мар 2009, 18:32

Благодаря ви колега. От тази презумция посъветвах моите клиенти, но въпроса е, че си мисля без съдебно дело едва ли ще се разреши посоченият казус. Много ми се иска отсрещната страна да заведе дело срещу Общината за неправилна продажба не толкова към клинетите ми граждански иск. Но много е важно кой колега ще посъветва отсрещната страна. Другият вариант е при отказ на общината тогава да заведем административно дело срещу въпросната община.
Ще ми е интерсно какво мислите колеги относно казуса, Благодаря за отделеното време.
ianislava_sh
Нов потребител

Мнениеот dino6506 » 30 Мар 2009, 21:19

по всяка вероятност ще Ви заведат всички възможни дела .... и срещу вас и срещо клиентите Ви , и срещу общината , и срещу областния управител ... и срещу Арменския поп - стига да Ви пречат да си упражните правата - такава е модата напоследък ... е естествено с идеята - да им предложите извънсъдебно "споразумяване" /ама тайно!/... много съжалявам но това е моята черна прогноза , от още по черния ми опит - няма да минете без дела - и без адекватна защита също не става - щом е за Варна ... :mrgreen:
dino6506
Потребител

Назад към Съсобственост и делба