- Дата и час: 22 Ное 2024, 02:10 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измама с документ за самоличност
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Измама с документ за самоличност
Човек отива в КАТ в България, казва, че са му откраднали шофьорската книжка и си изважда втора. Отива в Италия и си изважда италианска като дава вече невалидната си книжка, която уж е била открадната. Така едновременно притежава 2 валидни шофьорски книжки, а италианската е издадена на база невалидна. Има ли орган, който следи за подобни измами?
- stamzdr
- Нов потребител
Re: Измама с документ за самоличност
прокуратурата - той е попълнил невярна декларация по чл. 17 от Правилника за издаване на български лични документи - че СУМПС е загубено или откраднато, но след това си е послужил с него, макар и пред длъжносни лица извън страната.
- iva_sh
- Потребител
не само че има орган, това е престъпление от ох- чл.313ал.3 от нк
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
Не само, че има орган, това е престъпление от ОХ- чл.313ал.3 от НК
- antonio_di_pietro
- Младши потребител
stamzdr написа:... Има ли орган, който следи за подобни измами?
iva_sh написа:прокуратурата ...
да бе, прокуратурата! тя по цял ден обикаля страните от ЕС, ЕИО, заедно с останалите по конвенцията за да следи дали някъде някой не използва нещо неправомерно.
за целта си има МВР. в конкретния случай след издаването на италианската книжка българската би следвало по служебен път да пристигне в нашенското МВР-ПП, а там е въпрос на вътрешни процедури да направят съответната справка преди да я унищожат и да уведомят прокуратурата ако се установи нарушението по ЗБЛД.
прокуратурата ще е по-полезна ако се занимае с въпросите дали има такава процедура, дали тя се спазва и дали някое винтче в държавната машина не може да бъде убедено да си попритвори очите.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
stamzdr написа:Човек отива в КАТ в България, казва, че са му откраднали шофьорската книжка и си изважда втора. Отива в Италия и си изважда италианска като дава вече невалидната си книжка, която уж е била открадната. Така едновременно притежава 2 валидни шофьорски книжки, а италианската е издадена на база невалидна. Има ли орган, който следи за подобни измами?
Вие избихте рибата с тоя казус,да има случай когато човек притежава два книжки една БГ и една от държава в ЕС , даже и извън ЕС.Но не е този начина по които се прави.Освен да се използва спекулация за двойното гражданство.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
toni_sf написа:stamzdr написа:Човек отива в КАТ в България, казва, че са му откраднали шофьорската книжка и си изважда втора. Отива в Италия и си изважда италианска като дава вече невалидната си книжка, която уж е била открадната. Така едновременно притежава 2 валидни шофьорски книжки, а италианската е издадена на база невалидна. Има ли орган, който следи за подобни измами?
Вие избихте рибата с тоя казус,да има случай когато човек притежава два книжки една БГ и една от държава в ЕС , даже и извън ЕС.Но не е този начина по които се прави.Освен да се използва спекулация за двойното гражданство.
Бля, бля, бля....
-
Melly - Старши потребител
Melly написа:toni_sf написа:stamzdr написа:Човек отива в КАТ в България, казва, че са му откраднали шофьорската книжка и си изважда втора. Отива в Италия и си изважда италианска като дава вече невалидната си книжка, която уж е била открадната. Така едновременно притежава 2 валидни шофьорски книжки, а италианската е издадена на база невалидна. Има ли орган, който следи за подобни измами?
Бля, бля, бля....
Аз знам че само това можете , нищо ново под слънцето
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Добре де! След като и двамата имате знание, че не можете да дишате равномерно в близост, защо просто не си наложите, някак!, вето и проявите воля да не пишете в една и съща тема?
Ако целта на занятието е да съм свидетел на вербални престрелки- ежедневието ми носи такива достатъчно. Благодаря съм!
Искам да обменя мисли с колегите, по правни и не съвсем,теми. Не ставам за свидетел, а и да призная- дразни.
п.п. Мелка, моля те, ти поне си разумна. Умолявам те- подминавай го.
Ако целта на занятието е да съм свидетел на вербални престрелки- ежедневието ми носи такива достатъчно. Благодаря съм!
Искам да обменя мисли с колегите, по правни и не съвсем,теми. Не ставам за свидетел, а и да призная- дразни.
п.п. Мелка, моля те, ти поне си разумна. Умолявам те- подминавай го.
- Гост.
- Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|