- Дата и час: 14 Дек 2024, 04:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
адвокатите-виновни за престъпността?!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
78 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: 10x батко
Indy_alex,ти да не си фен на Mettalica ?
Стига с тоя "...and justice for all". Айде малко "Kill'Em All", че ще доиде "St. Anger".
Стига с тоя "...and justice for all". Айде малко "Kill'Em All", че ще доиде "St. Anger".
- James H.
За следствието съм чул че при изпратено дело за съд се дават 5 точки, с мнение за спиране 2 т., ако делото се върне тогава е минус не знам колко си точки. Ако следователя не постигне определен брой точки или дела с мнение за съд може това да се отрази на заплатата.
За прокуратурата / и за следствието/ е важна бройката и този който е внесъл примерно 10 дела за по една кражба е шампион спрямо този който е внесъл един обвинителен акт срещу 1-3 лица за извършени примерно 15 кражби. Броят им и броя на оправдателните присъди. Даже май е имало указания ако съдът се произнесе не по исканото от прокуратурата да се обжалва на всяка цена. /къде отива обективността и самостоятелността на всеки прокурор тогава, не би следвало за честта на шпагата да се пишат небивалици/
В полицията е супер- аз подавам жалба че еди кой си ме е заплашил с убийство например. Вземат се обяснения от мен и от човека. Аз твърдя едно той друго и се изготвя картон, отразява се на съответното място, че еди кой си е извършил престъпление и че то е разкрито. Нищо че после преписката ще се прекрати по недоказаност, важното е да се отчете разкриваемост. После защо имало разминаване в данните на МВР и тези на прокуратурата и съда.
За прокуратурата / и за следствието/ е важна бройката и този който е внесъл примерно 10 дела за по една кражба е шампион спрямо този който е внесъл един обвинителен акт срещу 1-3 лица за извършени примерно 15 кражби. Броят им и броя на оправдателните присъди. Даже май е имало указания ако съдът се произнесе не по исканото от прокуратурата да се обжалва на всяка цена. /къде отива обективността и самостоятелността на всеки прокурор тогава, не би следвало за честта на шпагата да се пишат небивалици/
В полицията е супер- аз подавам жалба че еди кой си ме е заплашил с убийство например. Вземат се обяснения от мен и от човека. Аз твърдя едно той друго и се изготвя картон, отразява се на съответното място, че еди кой си е извършил престъпление и че то е разкрито. Нищо че после преписката ще се прекрати по недоказаност, важното е да се отчете разкриваемост. После защо имало разминаване в данните на МВР и тези на прокуратурата и съда.
- batko
- Младши потребител
Не знам дали дават точки, но като цяло си прав. Относно разкриваемостта и МВР, ще ти разкажа един случай. Докато бях на стаж в прокуратура, видях преписка (на ниво предварителна проверка - чл.191 НПК, стар), по която едно лице си беше признало 48 престъпления - и кражби, и грабежи. Естествено, неговите обяснения са единственото нещо което го свързва с тези деяния. Към преписката бяха приложени всичките 48 спрени (срещу неизвестен извършител) дознания и мнението на дознателя бе - да се присъединят към настоящата; да се образува ново отделно наказателно производство - следствено дело, поради фактическа и правна сложност.
Няма прокурор, който да извърши подобно нещо. Същевременно, в N-сото РПУ, се отразява, че е установен извършителя на 48 престъпни деяния..................... Както винаги, разкриваемостта на престъпления е висока - над 80%............
Извън тази изключително порочна практика, когато наистина се работи - МВР са ненадминати.
...and justice for all
Няма прокурор, който да извърши подобно нещо. Същевременно, в N-сото РПУ, се отразява, че е установен извършителя на 48 престъпни деяния..................... Както винаги, разкриваемостта на престъпления е висока - над 80%............
Извън тази изключително порочна практика, когато наистина се работи - МВР са ненадминати.
...and justice for all
- indi_alex
Такъв обстоен коментар за журналистическото безхаберие си бях написала и разбира се за некомпетентността на донзателите със средно образование /което я го имат я го нямат/ бях написала, но нета ми спря и... труда ми беше безвъзвратно изгубен, за това само Ви пращам Усмивки... с пожелание за хубави отпускарски емоции... аз отивам на Моренце! и си изклювам телефона, :) за непознати...
- Гери
Re: адвокатите-виновни за престъпността?!
Колега, изчетох всички становища.
Радвам се, че въпроса Ви предизвика такава обемна дискусия. Тя само доказва, че във всеки адвокат има съвест. Дори и в този, който твърди, че я потиска и работи само за пари и за клиента, било той и най-жестокия престъпник.
Смятам, че адвокатите не сме виновни за престъпността. Виновно ни е обществото като цяло, и правоприлагащите държавни органи. Само се опитайте да си представите алтернативата-наказателен процес без адвокат! Та сега аз имам дела, в които обвинението се базира само на едно косвено доказателство/открадната вещ, която е намерена в трето лице/, и може да се предполага както кражба, така и вещно укривателство, и прокуратурата повдига и поддържа обвинение!
ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ОБЕКТИВНА И БЕЗПРИСТРАСТНА, А ОБВИНИТЕЛНИЯТ УКЛОН Е ПРОСТО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!
В такъв случай адвокат във всяко дело е необходим, за да противодейства на безмерната жажда на всеки прокурор за максимално наказание на всяка цена.
Системата на обвинение и защита, и безпристрастен съд е най-добрата, и работи още от древността. Смятам, че ще продължи да работи и за в бъдеще.
Отделен е въпросът, че корупцията като недопустим фактор в тази система е от решаващо значение, и че изграждането на вътрешното убеждение на съдията е процес, напрактика неподвластен на правни норми.
Радвам се, че въпроса Ви предизвика такава обемна дискусия. Тя само доказва, че във всеки адвокат има съвест. Дори и в този, който твърди, че я потиска и работи само за пари и за клиента, било той и най-жестокия престъпник.
Смятам, че адвокатите не сме виновни за престъпността. Виновно ни е обществото като цяло, и правоприлагащите държавни органи. Само се опитайте да си представите алтернативата-наказателен процес без адвокат! Та сега аз имам дела, в които обвинението се базира само на едно косвено доказателство/открадната вещ, която е намерена в трето лице/, и може да се предполага както кражба, така и вещно укривателство, и прокуратурата повдига и поддържа обвинение!
ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ОБЕКТИВНА И БЕЗПРИСТРАСТНА, А ОБВИНИТЕЛНИЯТ УКЛОН Е ПРОСТО ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!
В такъв случай адвокат във всяко дело е необходим, за да противодейства на безмерната жажда на всеки прокурор за максимално наказание на всяка цена.
Системата на обвинение и защита, и безпристрастен съд е най-добрата, и работи още от древността. Смятам, че ще продължи да работи и за в бъдеще.
Отделен е въпросът, че корупцията като недопустим фактор в тази система е от решаващо значение, и че изграждането на вътрешното убеждение на съдията е процес, напрактика неподвластен на правни норми.
- Иван
Re: до курдо
пфу,колко мирно и кротко си вървеше всичко,докато не се появи бирата и дамата !...:))) Жалко,че не съм ви колега,за да си изпрося и аз една покана за бира...
- anet
- Нов потребител
Re: АНЕТ
Много благодаря за вниманието ! Истински се развеселих днес с този дебат...))) Влезнах уж да потърся работа за детето,а ще си тръгна с"халба в ръка".Е,успях да се "посдърпам" с една адв.кантора по тел.,ама и той си го търсеше с таз обява...:)))
- anet
- Нов потребител
Re: АНЕТ
Анет, може ли и аз да се включа? Аз си падам и по по-възрастни жени, а пък на инди-алекс отдавна съм и хвърлил око.
- Курдо Похотлиев
ДО КУРДО
КУРДО,
Не знаех, че си падаш по мъже...... Не забравяй, че това не е форум за срещи и запознанства от този тип. Ако не си разбрал смисъла на първото изречение - от един пол сме!
Well the second little piggy, well he was kind a stoked.
He spent most of his time just a ganga smokin.
Huffin and a puffin down on Venice Beach.
Getting paid money for religious speech.
He built his shelter from what he garbage picked.
Mostly made up of old cans and sticks.
Then one day he was cranking out Bob Marley,
and along came the Wolf on his big bad Harley.
Не знаех, че си падаш по мъже...... Не забравяй, че това не е форум за срещи и запознанства от този тип. Ако не си разбрал смисъла на първото изречение - от един пол сме!
Well the second little piggy, well he was kind a stoked.
He spent most of his time just a ganga smokin.
Huffin and a puffin down on Venice Beach.
Getting paid money for religious speech.
He built his shelter from what he garbage picked.
Mostly made up of old cans and sticks.
Then one day he was cranking out Bob Marley,
and along came the Wolf on his big bad Harley.
- indi_alex
Re: indi_alex
Dali puk 6te te razbere ot koi pol si !?
- anet
- Нов потребител
78 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|