начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Проблем с ЧСИ

Проблем с ЧСИ

Мнениеот vlado_bg » 14 Фев 2012, 20:52

Да опиша случката набързо:

2005 година взимам заем. Плащам го известно време (до средата на 2006), след това спрях.
Сега - 2012 година ЧСИ запорира заплатата ми, тоест запорира около 280лв, толкова след смятането. Парите които съм взел от банката бяха 6 000лв, върнах 2 500 и ми останаха 3 500. Със запорната заповед от този ЧСИ има суми от 4 300 + 1 800 лихви + 1 000 други лихви + 900лв такси и т.н.

Всичко е както трябва - за около 4 години ще изплатя тази сума, при запор от тези 280лв, взел съм, ще плащам с лихвите сега.

Имам обаче следните питания:

- след като този ЧСИ ми е запорирал заплатата (част от нея както е законово) може ли да запорира и сметката на която получавам остатъка от заплатата си (имам и 2 деца) ?
- може ли да дойде да описва имущество, на адреса ми по лична карта, където обаче нямам нищо, адреса се води на друг, и всички които живеят на този адрес нямат никаква родствена връзка с мен (тоест по наем). Имам 2-3 ценни неща на мое име и ги продавам с договор за продажба на приятел, тоест имам договор за покупко продажба и вече са продадени на друг тези неща, макар да ги ползвам аз.
vlado_bg
Нов потребител

Назад към Изпълнително и обезпечително производство