начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Порочно решение

Порочно решение

Мнениеот отчаян » 22 Фев 2004, 20:32

Здравейте
През юни 2002 г. съм осъден от районния съд по гражданско дело. Не съм получавал никакви призовки на моя адрес а призовката е връчена на адрес, на който никога не съм живял и на лице, което не познавам. Решението на съда е влязло в сила юни месец. Едва сега получавам призовка от съдия изпълнител и разбрах за делото.
Какво да правя?
отчаян

Re: Порочно решение

Мнениеот 14 » 22 Фев 2004, 22:09

Искайте отмяна от ВКС на влязлото в сила съдебно решение.
14

Мнениеот Баба Яга » 23 Фев 2004, 15:10

Искайте спиране на изпълнителното дело, на преди това трябва да подадете чрез районния съд,който Ви е осъдил молба за отмяна на влязлото в сила решение.
Побързайте, защото имате само три месеца от датата на получаване на призовката за доброволно изпълнение. Ако сте пропуснали този срок, нищо не можете да направите.
Баба Яга

Мнениеот отчаян » 24 Фев 2004, 09:30

Какви три месеца?
Решението на съда е от 2002!!
отчаян

Мнениеот harmaiani » 24 Фев 2004, 10:03

Тогава откъде съдия-изпълнителя е узнал за Вас?Имате ли някакво отношение към спора?
harmaiani

Мнениеот отчаян » 25 Фев 2004, 17:57

Узнал е, защото чак сега ищеца пуска изпълнително дело.
отчаян

Мнениеот дон » 25 Фев 2004, 18:03

Искай по ГПК , по исков ред обявяване на съдебното решение за нищожно/ и като предварително обезпечение спирането на изп.процес/, не се сещам кой член е в ГПК / много редки случаи има на така заведени искове, но ...........след като си изпуснал всички влакове......../ , намери го, успех!!!!!!
дон

Назад към Изпълнително и обезпечително производство