начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, чийто издател е неграмотен и/или недъгав

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, чийто издател е неграмотен и/или недъгав

Мнениеот t3stam3nt0 » 05 Окт 2012, 10:19

Здравейте!
Въпроса, който поставям с настоящата тема, е дали в съдържанието на ЗЗ може да бъде включен текст, който да урежда подписването на ЗЗ от неграмотно и/или недъгаво физическо лице (ням, глухоням, сляп), без да е необходимо да се съставя констативен протокол, каквато е константната практика. Идеята ми е да се избегне "бюрокращината" и в документооборот да са колкото се може по- малко на брой документи. Въпросът, относно издаването на ЗЗ от неграмотни е спорен, но мисля, че след като са налице законните реквизити на ЗЗ, не би следвало такъв текст да представлява порок.
Благодаря предварително!
t3stam3nt0
Нов потребител

Re: ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, чийто издател е неграмотен и/или недъг

Мнениеот sechka_ » 05 Окт 2012, 10:30

Немите, глухонеми и слепи хора са инвалиди (или хора в неравностойно положение). "Недъгав" бих нарекла, "природно глупав" човек.
sechka_
Младши потребител

Re: ЗАПИС НА ЗАПОВЕД, чийто издател е неграмотен и/или недъг

Мнениеот t3stam3nt0 » 05 Окт 2012, 10:40

Не това е проблематика! Само за сведение - "инвалид" и "недъгав" са синонимни понятия! Нека да не изпадаме в ненужни спорове, а да се фокусираме върху основното! Ще съм благодарен на всеки, който може да даде компетентно мнение по поставения въпрос!
t3stam3nt0
Нов потребител

Назад към Търговско право