![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Някъде бях писала, но не тук, по този въпрос. Както е казал народът: "Пилците се броят на есен".
П.П. Здрасти, Доки,
Мога да мога, мога и да не мога, но за теб - винаги ще мога.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
|
barakuda написа:да свършиш същата работа с пълномощното за 6 лева.
bird_of_paradise написа:... знам, че доктора пали от четвърт оборот...
Крайно време е да се извърши корекция на нотариалните такси, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов...Кирилов използва случая, за да развие за пореден път идеята си, че от нотариалните такси трябва да се правят отчисления за нуждите на съдебната власт...
Филип Попов: написа:Нямаме становище, нямаме справка от Министерството на финансите за дохода от нотариална дейност по години, за да съобразим вярно ли е твърдението, че 600 нотариуса получават годишно делегирано от държавата доход 700 млн. лв. Ако ме упълномощите, аз бих поискал справка от министъра на финансите, респективно от НАП по този въпрос. Защото в нотариалната такса се включва и втората нотариална такса – тази, която е за подготовка на документ, т.е. това е таксата, за която се спори, че е адвокатска работа. Така че, ако не възразявате, ще възложа на колегите експерти да изискат такава справка, за да сме готови поне по този въпрос, когато дойде евентуално момент за обсъждане.
КЗК само (добавка - моя) предлага на държавните органи, които участват в законодателния процес, да преразгледат подробно предложения законопроект и да го изменят в съответствие с посочените по-горе конкретни съображения на КЗК...
ivanov_p написа:Какво означава да се даде на адвокатите достъп до НБДН? Данните да станат публични!....
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР (ДВ, БР. 34 ОТ 2006 Г.)
Обн. ДВ. бр.54 от 17 Юли 2015г.
§ 1. В чл. 3 се създава ал. 5:
"(5) За осъществяване на функциите си агенцията има право на безплатен достъп до данните в регистъра на населението, поддържан на национално ниво - Национална база данни "Население"."
ivanov_p написа:Това е агенция и едва ли всяка тетка от гишето ще има достъп. ЧСИ имат, но могат да правят проверка по дело и само за длъжника и роднините по права линия, сестри, братя и съпрузи. Разпечатката остава по делотоа. Аз работя с ЧСИ, с което сме близки приятели, но като поисках да снимам една такава разпечатка ми разреши.От тези разпечатки преписвам ЕГН-тата
кодово, за да не загубя тефтера, а вие искате това да може да се прави за произволен брой лица от 12 хиляди човека.
Лошо няма, искайте да ви се разреши като на другите, само за страните вписани в пълномощното. Нещата вече са такива, че е достатъчно да намериш платежоспособна фирма, която не си е на адреса, за да я направиш неплатежоспособна, а вие искате това да стане и с гражданите.
ivan_lawyer написа:За пример - в запад от нас - съседката ни, еми там нотариуси няма, едва сега ги въвежда. След дипломирането на юриста той си става адвокат и така. Всички юристи са адвокати и така. Адвокатът изповядва сделки, презаверки и други. 50 години е работила адвокатската професия за това всеки да има навреме нотариален акт.
На практика адвокатът е бил нотариус. Без някакви съмнения при това.
Назад към Обсъждане на законопроекти
|
|
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 17 госта