начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Отказват ми правото по чл.228(ЗЕС)за отложен старт на догово

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отказват ми правото по чл.228(ЗЕС)за отложен старт на догово

Мнениеот name1 » 04 Авг 2015, 19:34

Правото ми е по чл. 228 от ЗЕС и е подробно описано на две места сайта им:
http://crc.bg/news.php?news_id=469&lang=bg
http://www.crc.bg/news.php?news_id=564&lang=bg

Искам да преподпиша договор с Blizoo, но той да влезе в сила седем дни след подписването. А те ме принуждават да се откажа "доброволно" от това си право.

Договорите на Blizoo и на мобилните оператори идват с предварителна отметка, че аз съм съгласен договорът да влезе в сила незабавно и само трябва да се подпиша отдолу. Понеже знам за отметките предупредих служителката преди да принтира новия договор, че искам тази отметка да се махне и не съм съгласен, а тя отговори по няколко различни начина. Първо такова нещо нямало, след това щяла да махне отметката (като по-късно обясни, че щяла да я зачертае с химикал ((предполагам само на моето копие, което мога да направя и сам и няма смисъл)) ), след това договорите й били "идвали" от системата и тя не можела да маха отметки, след това ми гарантирала, че мога да разваля договора до седем дни "ако не било така, тя щяла да ми плаща договора за 2 години".

Получавам принтиран договор, с принтирани и отметнати, следните отметки:
[v] Съгласен съм договора да влезе в сила седем дни след подписването, освен ако не съм получил крайни устройства.

До тук добре, това ме устройва, НО има и следваща отметка:

[v] Потвърждавам, че получавам крайно устройство.

След като потвърждавам, че получавам крайно устройство значи доброволно се отказвам тези 7 дни.

Не подписах договора и си тръгнах, управителят бил отпуска. В крайна сметка НЕ ПОЛУЧАВАМ никакви крайни устройства, само отметката ме принуждава. Абонат съм на тази фирма от 15 години, имам цифров приемник и модул за телевизор, но тези устройства не съм ги купил и трябва да ги върна след като приключа с близу. За модула съм платил през 2013 г. 20 лв. "еднократна такса".

Поисках договора (за доказателство, да пиша жалба в КЗП), но тя каза, че не може да го взема и го скъса.

Дано, някой ме насочи. Благодаря!
name1
Нов потребител

Назад към Общи дискусии