- Дата и час: 23 Ное 2024, 13:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прокурорът може ли да иска намаляване на адв. възнаграждение
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Прокурорът може ли да иска намаляване на адв. възнаграждение
Прокурорът има ли право да иска намаляване на адв. възнаграждение по чл. 78 (5) ГПК, когато е само контролираща страна в съдебния процес в дело по ЗОДОВ? Насрещната страна - КОНПИ не е направи такова искане, а каза само, че според нея адвокатският хонорар е прекомерен. Прокурорът обаче поиска намаляване по чл. 78 (5) от ГПК, въпреки че не е насрещна страна по делото.
- ilian_todorov
- Активен потребител
Re: Прокурорът може ли да иска намаляване на адв. възнагражд
А-ха, да ти напиша, че ГПК нов не познава института "контролираща страна" и ВКС го е потвърдил в свой акт, обаче пък се сетих, че ВАС имат ТР по тоя въпрос, та след като умните нямат единно становище, коя съм аз да разсъждавам.
Накратко: специалния закон указва, че прокуратурата задължително участва в делата ( чл.10, ал.1 ЗОДОВ), ерго е страна, а като страна има право да извършва всички съдопроизводствени действия, дори и само за да "подпомогне съда за постановяване на правилно решение" ( цялото ми уважение към пеналистите, но гр. част им "бяга" с годините). Е, има ли право според теб? Аз мисля да, което не е толкова важно, след като имаш възражение за прекомерност от ответника, де.
Разбираш ли?- простото "правя възражение за прекомерност на адв. възнаграждение" е достатъчна фраза, за да се задейства правото на съда да редуцира.
Накратко: специалния закон указва, че прокуратурата задължително участва в делата ( чл.10, ал.1 ЗОДОВ), ерго е страна, а като страна има право да извършва всички съдопроизводствени действия, дори и само за да "подпомогне съда за постановяване на правилно решение" ( цялото ми уважение към пеналистите, но гр. част им "бяга" с годините). Е, има ли право според теб? Аз мисля да, което не е толкова важно, след като имаш възражение за прекомерност от ответника, де.
Разбираш ли?- простото "правя възражение за прекомерност на адв. възнаграждение" е достатъчна фраза, за да се задейства правото на съда да редуцира.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
- bird_of_paradise
- Активен потребител
Естествено, че има право да прави възражение за прекомерност. По едно мое дело по ЗОДОВ съдът дори напомни колегиално на представителя на Прокуратурата да направи възражение за прекомерност, защото прокурорът очевидно не се беше сетил.
- kolegat
- Потребител
bird_of_paradise написа:Разбираш ли?- простото "правя възражение за прекомерност на адв. възнаграждение" е достатъчна фраза, за да се задейства правото на съда да редуцира.
Само че юристката каза само - "считам, че адвокатските възнаграждения са прекомерни". Думата възразявам не я използва.
- ilian_todorov
- Активен потребител
kolegat написа:Естествено, че има право да прави възражение за прекомерност. По едно мое дело по ЗОДОВ съдът дори напомни колегиално на представителя на Прокуратурата да направи възражение за прекомерност, защото прокурорът очевидно не се беше сетил.
Само че по това дело прокурорът контролираща страна ли беше или насрещна? Демек делото е срещу Прокуратурата на Република България или е срещу държавен орган или община?
- ilian_todorov
- Активен потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|