начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Автоматични преброителни пунктове

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Автоматични преброителни пунктове

Мнениеот commodoro » 09 Май 2016, 23:49

В последно време изникнаха доста от споменатите. Камери над пътищата в и в непосредствена близост до населени места. Същите са обозначени с табела с надпис като в заглавието, не със знак Е24. Въпросът ми е тези камери оборудвани ли са с радар и могат ли да се очакват от тях честитки за обжалване или служат единствено за целите на оперативно-издирвателната дейност?
commodoro
Потребител

Re: Автоматични преброителни пунктове

Мнениеот lawyer_kn » 10 Май 2016, 08:10

От скромният ми опит в МВР, мисля, че са само за преброяване и оперативно издирвателната дейност, но в скоро време, ще бъдат оборудвани, така че да могат да разчитат стикерите по автомобилите /застраховка, винетка и т.н../, а ще следят и за скорост. И сега има такива камери, който разчитат стикерите, а има и други за средна скорост. Тези за който става на въпрос, за сега не са оборудвани с радари за скорост, а може и да са, но да не е съобщено публично. За момента не се притеснявай, за скоростта, но в бъдеще, ще трябва да внимаваме.Лек и приятен ден !!!!
lawyer_kn
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 11 Май 2016, 15:33

lawyer_kn написа:От скромният ми опит в МВР, мисля, че са само за преброяване и оперативно издирвателната дейност, но в скоро време, ще бъдат оборудвани, така че да могат да разчитат стикерите по автомобилите /застраховка, винетка и т.н../, а ще следят и за скорост. И сега има такива камери, който разчитат стикерите, а има и други за средна скорост. Тези за който става на въпрос, за сега не са оборудвани с радари за скорост, а може и да са, но да не е съобщено публично. За момента не се притеснявай, за скоростта, но в бъдеще, ще трябва да внимаваме.Лек и приятен ден !!!!

Аз нямам опит в МВР, ама ще добавя, че докато пътувах в автобуса от Куртово конаре за Велинград, една баба чула, от една съседка, че тези джаджи през 2018, освен че ще следят за стикери - винетки, застрахова, преглед, ще отчитат тол таксите, че и ще имат фукнция за засичане на средна скорост между отчитанията.

Ама..... бабешки работи.

Трябвало едни пари да доусвоят от ЕС.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот commodoro » 11 Май 2016, 23:52

Йееееее, те трябва да са със страшна резолюция!
commodoro
Потребител

Мнениеот DEKAH » 12 Май 2016, 08:29

commodoro написа:Йееееее, те трябва да са със страшна резолюция!

Ти за резолюцията не се притеснявай. Софтуерът автоматично разпознава стикерите по алгоритъм. В момента има тестови автомобили с такива устройства.
А за тол таксите ще има специално стикерче, което се поставя от водача и е преносимо. Виждал съм го в други държави. Закача се на предното стъкло с една "лепка".
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Назад към Общи дискусии