начало

Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов Кирил Петков отива на съд за ареста на Бойко Борисов

Ако не мога да отида на работа поради лошо време ?

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ако не мога да отида на работа поради лошо време ?

Мнениеот pdimitrova » 31 Авг 2016, 22:08

Здравейте, от няколко месеца работя на 50 км. населеното място, в което живея. С идването на есента и зимата, си задавам въпроса как ще пътувам през тези месеци, след като знам как в България се чистят пътищата и снега все успява да ни " изненада ". Ако евентуално не мога да отида на работа, заради затворени пътища, има ли как общината или кмета да ми извини, така да се каже, отсъствието ? Няма как да газя преспи пеша, защото разстоянието е много голямо, преди съм го правила, но работех в същото населено място, в което живея, сега е различно. Издават ли се от кметството или общината документи, удостоверяващи бедственото положение и извиняващи моята невъзможност да отида на работа и в какъв срок трябва те да се представят пред работодателя.
pdimitrova
Младши потребител

Re: Ако не мога да отида на работа поради лошо време ?

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Сеп 2016, 03:13

Мисля че с разговор с работодателя ще постигнете разбиране. Какво ще да е това удостоверение - не ми идва на акъла, освен наистина да е необходимо такова. Разбирате ли трудовия договор е малко особен - да беше примерно граждански договор - примерно - имате ангажимент да измиете стъклата на една сграда примерно. Неизпълнението може да обосновете с "форс мажор" - тоест - не сте могли поради времевите условия, дъра-бъра, с две думи - препятствани сте били. При трудовия договор сте в подчинение и от това произтича едно качване на главата. Макар работата да не се дава, а обратното - да се получава - тоест работодателят е работополучател.
Адвокат съм и не съветвам да се правят каквито и неща. Просто - трябва да се обсъди с работодателя. Просто няма профсъюзен живот, малко е по-американчена или по-англичанчена е работната сфера.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Общи дискусии