от artilerista » 03 Сеп 2015, 00:28
Искам да изкажа огромното си възмущение от измамниците, с които се сблъсках, след като се записах на шофьорски курс в автошкола КАТИ77. Това е възможно най-отвратителната школа, която може да съществува, с по-нагли, арогантни и прости хора не се бях сблъсквал никога през живота си досега. В следващите редове ще ви обясня по-подробно впечатленията си от проведеното обучение във въпросната “автошкола”. Практическото обучение в школата е под всякаква критика. Колите са много стари и дефектни, всеки месец ги дават на ремонт, за да могат горе-долу да ги закрепят дотолкова, че да могат да се движат колкото да не е без хич. През това време разбира се не може да карате защото колите са на ремонт и няма как. Съединителят на колата ,на която изкарах часовете си по кормуване, не се връщаше докрай и това създаваше големи проблеми при шофирането. По време на кормуването ви карат да шофирате само и единствено на габаритни светлини заради икономии, независимо, че по закон трябва да се кара на включени къси светлини. Инструкторите са пенсионери, прости и тъпи селяни, които ви крещят, говорят голяма част от времето по телефона си, вместо да ви дават инструкции как да карате. На всичко отгоре са адски нагли и несериозни, закъсняват всеки път с по 15-20 минути и дори отменят часове, като ви се обаждат 1 час преди предварително уговорения час, че не могат да дойдат. Изобщо не им пука, че след това сте на работа и закъснявате, държат се с вас надменно, нагло и арогантно, все едно сте им слуги, изобщо не се отнасят към вас като клиенти, за чиято услуга сте си платили и очаквате да се държат с вас с уважение и разбиране. На вътрешният изпит бяхме заедно с едно момиче, което направи много сериозни грешки- не спря на знак стоп, отне предимство в кръгово движение и т.н. Въпреки всичко издържа изпита и тъй като си е платила, защото на всичкото отгоре беше и позната с инструктора издържа и външния изпит пред ДАИ. Успеваемостта на школата на изпитите пред ДАИ е много ниска, под 50%. На всеки изпит, минимум половината от явилите са скъсани. Това се прави нарочно и целенасочено, за да ви накарат да платите още 100 лева за 4 допълнителни часа и 70 лева такса за изпит, които са задължителни ако искате да се явите пак. Няма значение дали карате добре или не, дори да не правите никакви грешки, шефът на школата се разбира с даяджиите, че минимум половината от явилите се трябва да бъдат скъсани. Сами разбирате за колко голяма корупция става въпрос. После школата и даяджиите си разделят помежду си парите от допълнителните часове и таксата за изпит. Сами можете да сметнете, колко пари изкарват от това, като всяка седмица има изпит на който се явяват 10 човека като поне 5 от тях са скъсани. В нормалните школи, успеваемостта е 70-80% , както и трябва да бъде, но за съжаление тук не е така. Не се записвайте в автошкола КАТИ77, това са мошеници, които се подиграват с хората, с тяхното време, пари и усилия отделени, за преминаването на един шофьорски курс. Има хора, които си плащат и заради тях късат, способните и можещи да управляват кола хора. Скъсаха ме на два пъти, напълно умишлено и тенденциозно. Първият път, карах пълната продължителност на изпита, който трае около половин час. Изгаснах на два пъти при потегляне в самото начало и при паркирането, без да създавам опасност за движението и в двата случая, като това бяха единствените ми грешки, които не са достатъчни за да не издържиш изпита. Изпитващият, ми каза, че съм направил много грешки, като го попитах какви не ми отговори и каза, че мога да си ги видя в интернет. Вторият изпит продължи точно 2 минути. Преминавах направо на зелено през един светофар, в момента който предните колела бяха пресякли стоп линията светофарът светна жълто, и изпитващият веднага ми наби спирачка и спря на два метра след стоп линията, като каза, че съм минал на забраняващ сигнал и съответно изпита приключва. Независимо че в момента в който преминах беше зелено и следователно трябва да премина, щом вече съм навлязъл, тъй като времето за реакция не е 1 секунда и не мога да спра без да създавам опасност за другите участници в движението. Обясних му, че съм минал на зелено, а той ми каза, че няма такова нещо и дори е трябвало да почна да натискам спирачката, въпреки че е зелено, защото светофарът няма секундомер, при което аз му казах какво да спра на зелено пред светофара ли, сами можете да си представите за какво нещо ме скъсаха. Пиша, за да ви предпазя да не се записвате при тези наглеци и лъжци от КАТИ 77, защото няма да научите нищо при тях, а само ще загубите страшно много време, пари и нерви. НЕ СЕ ЗАПИСВАЙТЕ КАТИ77, ТЕ СА ЛЪЖЦИ И ИЗМАМНИЦИ, КОИТО ЦЕЛЯТ ДА ВИ КЪСАТ НАРОЧНО И ДА ВИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ.