начало

След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри След кибератаката, ВСС спешно отпусна близо 1.7 млн. лева на ВАС за нови сървъри

Здравейте уважаеми дами и господа

Дискусии и казуси в областта на: Наказателно право, Наказателен процес, Криминалистика, Съдебни експертизи
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Здравейте уважаеми дами и господа

Мнениеот nikollaicho » 12 Юли 2019, 10:28

Здравейте уважаеми дами и господа бих искал да се запозная с това какво очаква брат ми
преди месец е откраднал протмоне с лични документи и пари 150 лв
има предишна присъда за кражба с изтекла пробация и е реабилитиран ( в свидетелството му за съдимост пише неосъждан ) каква присъда можем да очакваме признал си е всичко пред разследващите органи
nikollaicho
Нов потребител

Re: Здравейте уважаеми дами и господа

Мнениеот ilian_todorov » 08 Сеп 2019, 16:03

nikollaicho написа:Здравейте уважаеми дами и господа бих искал да се запозная с това какво очаква брат ми
има предишна присъда за кражба с изтекла пробация и е реабилитиран ( в свидетелството му за съдимост пише неосъждан ) каква присъда можем да очакваме признал си е всичко пред разследващите органи

Чл. 194. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.
(2) Кражба има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.

Според мен ще се отърве само с глоба.
ilian_todorov
Активен потребител

Re: Здравейте уважаеми дами и господа

Мнениеот georgiev_sfbg » 20 Ное 2019, 22:15

ilian_todorov написа:
nikollaicho написа:Здравейте уважаеми дами и господа бих искал да се запозная с това какво очаква брат ми

Чл. 194. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) Който отнеме чужда движима вещ от владението на другиго без негово съгласие с намерение противозаконно да я присвои, се наказва за кражба с лишаване от свобода до осем години.
(2) Кражба има и тогава, когато част от вещта принадлежи на виновния.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) В маловажни случаи наказанието е лишаване от свобода до една година или пробация, или глоба от сто до триста лева.

Според мен ще се отърве само с глоба.

...Едно от двете - в червено :wink:
ЗСВ-Съдиите, съдебните заседатели, прокурорите и следователите нямат право да изразяват предварително становище по възложените им дела, както и становище по дела,които не са им възложени. Съдия, прокурор и следовател няма право да дава правни консултации.
georgiev_sfbg
Активен потребител

Назад към Наказателно право